TopDierenwinkels

Met zijn alertheid, sociale persoonlijkheid en energieke liefde is het kattenras Peterbald een ​​belangrijke aanwinst voor het leven van elke fokker. Het komt oorspronkelijk uit Sint-Petersburg, Rusland en de kat is vooral bekend om zijn exotische, leren-achtige vacht. De Peterbald is ook populair omdat het een vrolijke, levenslustige en energieke huisdiervhy heeft.

Uiterlijk

Peterbald

De Peterbald is een middelgrote tot lange kat met een gerimpelde pels in recente maanden. Ongeacht de lengte van de vacht van de Peterbald, zal ze zacht zijn en glanzen. Ze zijn opvallend gelijkmatig gebouwde dieren met brede schouders, een gezette buik en een korte, rechte staart. De Peterbald heeft een rechte, verticale kop met grote, open ogen en oren.

Karakter

Peterbalds zijn intelligente en grappige katten die houden van actief spelen en gevarieerde gezelschap. Ze kunnen goed omgaan met andere huisdieren en kinderen. Hun liefde voor menselijk gezelschap betekent dat ze een sterk verlangen naar aandacht hebben, die ze alleen kunnen krijgen met voldingende socialisatie en enthousiaste training. Peterbalds zullen zich verheugen als je met ze communiceert, een spel speelt of door een luie maaltijd gezelschap houdt. Ze zijn hevig fysiek aanhankelijk en hebben welbespraakte, melodieuze gesprekken met hun baas.

Oorsprong

De Peterbald komt oorspronkelijk uit Rusland. In de jaren 1990 begonnen kattenspecialisten met het fokken en selecteren van erfelijk materiaal om een ​​uniek kattenras te ontwikkelen dat alle eigenschappen van een moderne kat combineert. Deze nieuwe soort werd ‘Peterbald’ genoemd en de varieties bevatten oorspronkelijk een combinatie van Oost-Europese Semi-Longhair- en Don-Sacht-katten met andere rassen met uitstekende bloedlijnen, waaronder de Siamees en Devon Rex.

Gemiddelde levensverwachting

Peterbalds zijn een sterk en gezond ras met gemiddeld 8 – 15 jaar levensverwachting. Ze blijven actief en wendbaar tot hun laatste jaren. De meeste Peterbalds hebben weinig medische problemen en vereisen weinig speciale verzorging. Medische checks en periodieke vaccinaties zijn echter aanbevolen. En omdat Peterbalds erg gevoelig zijn voor kou en warmte, hebben ze een comfortabele omgeving nodig tijdens het jaar.

Conclusie

De Peterbald heeft op veel manieren weinig gelijkenis met andere katten. Ze hebben een gerimpelde, leren-achtige vacht, een vriendelijke en enthousiaste persoonlijkheid en een buitengewone alertheid. Voeg daar een verrassend actieve en energieke levensstijl aan toe, en je begrijpt waarom de Peterbald zo populair is en waarom het een aanwinst is voor iedere fokker die op zoek is naar een charmant en loyaal huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *