TopDierenwinkels

De Turkse Angora is een kat met een verleidelijk gewichtloze verschijning. Deze kat heeft een slanke lichaamsbouw, een lange volle vacht en prachtige fluweelachtige ogen. Maar de Turkse Angora is meer dan alleen een mooie verschijning; deze prachtige katten zijn ook intelligent en zeer opvoedbaar. Het karakter van de Turkse Angora maakt dat deze katten de perfecte huisdieren zijn voor mensen die van grote, sociale eenmanshuisdieren houden.

Oorsprong van de Turkse Angora

Turkse Angora

Hoewel het preciese verleden van de Turkse Angora nog steeds een mysterie is, is het algemeen aangenomen dat het ras al ongeveer 1000 jaar bestaat. Volgens sommige compilaties dateert het ras terug tot de tijd van de Ottomaanse sultan, de bekende Tolemaanse Sultans die de regio Turks-Anatolië regeerden. Het is ook gedacht dat de Turkse Angora’s in de loop van vele eeuwen zijn gekruist met andere Europese kattenrassen. In het recentere verleden hebben de Turken de Angora bijna uitgestorven door het een te grote, wilde populatie te laten vormen. In later jaren zijn er inspanningen gedaan om het kattenras te herstellen door het internationaal te laten exporteren.

Uiterlijk van de Turkse Angora

De Turkse Angora heeft vaak een lange, vlokkige vacht. De lange vacht van de Angora is meestal wit, maar kan ook meerdere kleuren hebben, zoals rood of crème. De Turkse Angora is vaak groter dan veel andere kattenrassen, met een gemiddelde schouderhoogte van ongeveer 24 tot 37 cm en een mogelijke levensverwachting van 12 tot 15 jaar. De Turkse Angora heeft ook zoals de meeste andere katten een gespierde, stevige bouw en een glimlachende, fluweelachtige blik. De meeste Turkse Angora’s spreken homo- of heteroseksueel.

Karakter van de Turkse Angora

De Turkse Angora’s zijn zeer intelligente katten met een gevoelig karakter. De katten zullen er bijvoorbeeld voor kiezen een voorkeur te hebben in één persoon, waarbij het deze persoon is die verkiest boven alle anderen. Turkse Angora’s zijn ook zeer mensgericht en zullen daarom genieten van een kus of knuffel wanneer ze die krijgen. Turkse Angora’s hebben ook nog eens het voordeel dat ze gehoorzaam zijn en heel makkelijk te trainen. Wees echter alert voor het roofzuchtige karakter van de kat waarbij het tenslotte nog steeds om een wild dier gaat.

Lange en Gezonde Levensverwachting

Turkse Angora’s hebben een goede en lange levensverwachting. Het gaat hier om een levensverwachting van maximaal 15 jaar. De levensverwachting is afhankelijk van factoren zoals het dieet, de lichamelijke gezondheid en het niveau van verzorging. Om een zo gezond mogelijke Turkse Angora te krijgen, is het belangrijk dat er voldoende lichaamsbeweging wordt gegeven, een goed en gevarieerd dieet wordt gevolgd en dat de kat regelmatige gezondheidschecks bij de dierenarts krijgt.

De Turkse Angora is een prachtig ras dat een bijna mysterieus verleden heeft. Met hun lange, volle vacht, hun prachtige ogen en hun rustige karakter maken deze katten de perfecte huisdieren. Bovendien leven deze katten meestal erg lang, waardoor je deze kat als je je aan de juiste voorschriften houdt, heel lang van je kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *