TopDierenwinkels

Meevallers zullen al snel dromen van een exotische vakantiebestemming met tropische stranden, warm weer en een unieke cultuur. Maar exotisch kan ook thuis komen, door het meegebrachte ras dat bekend staat als de Thaise Kat. De Thaise kat is een intelligente, middelgrote kat die je kunt adopteren als je een bijzondere kat zoekt die energiek en speels is. Bekijk hieronder meer informatie over deze bijzondere kattenras.

Oorsprong

Thai

De Thaise kat is een traditioneel ras dat al vele eeuwen in Thailand inheems is. Desalniettemin worden Thaise katten beschouwd als een van de moderne rassen, aangezien ze pas zijn geclassificeerd door de Cat Fanciers Association vanaf 2008. Thaise katten – ook wel Siam, Siaamse katten genoemd – behoren tot de kleine katachtige familie. Men geloofde dat de Thaise kat, in tegenstelling tot een oudere katachtige, eerder afstamde van de moderne sierlijke, bont kat, geboren in het oude Siamees rijk in het noorden van Thailand.

Uiterlijk

Thaise katten zijn slank en middelgroot. Hun schouders, ribben, buik, armen en poten zijn lang en elegante. Ze hebben lange, lichte, rechte haren, meestal bruin, huidskleurig, af en toe geblokte kleuren of een bont dat helemaal opviel. Een interessant kenmerk van Thaise katten is dat hun ogen vaak verschillende kleuren hebben – een bruin, instelbaar en bril.

Karakter

Thaise katten zijn bekend om hun goed gezelschap. Ze zijn intelligent, vrolijk, actief, alert en leergierig. Ze zijn zeer gehecht aan hun eigenaren, van wie ze veel liefde en aandacht verwachten. Als je op zoek bent naar een kat om veel tijd mee door te brengen, zal een Thaise kat zeker aan je wensen voldoen. Hun behoefte aan menselijk contact betekent dat ze niet geschikt zijn als een kat die het meeste van de tijd buiten de deur doorbrengt.

Levengevoel

Thaise katjes hebben een levensverwachting van 15 tot 20 jaar. Hoewel ze als ‘vreemde’ katten worden beschouwd, hebben ze geen speciale medische problemen waarmee rekening moet worden gehouden. Met de juiste zorg en verzorging kunnen ze vele jaren van gezondheid en plezier ervaren.

In één woord

Als je nog steeds niet zeker weet of een Thaise kat geschikt voor je is, denk erover na in één woord: trouw. De Thaise kat is een loyale, liefhebbende kat die een leven lang trouw zal zijn aan jou als baasje. Ga vandaag op zoek naar jouw eigen exotische schat en ontdek hoe Thaise katjes je dagelijks leven kunnen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *