TopDierenwinkels

De Serengeti kat is een prachtig katras dat ongelooflijk apart is. Met hun Afrikaanse uiterlijk, Somalisch-achtige structuur en unieke karakter, is de Serengeti kat iets bijzonders dat je niet vaak tegenkomt. Als je deze kat toevoegt aan je familie, zul je zeker geen spijt krijgen.

De Serengeti kat is zeker niet klein. Als een volwassen kat gemiddeld 25 cm hoog en 7-10 kg weegt, is de Groot kat van de Serengeti robuuster dan veel andere rassen. Hun vacht is kort en heeft een mooie glans, aan raakt heerlijk aan. In tegenstelling tot veel andere katten heeft de Serengeti een prachtig licht- tot donkergouden vacht met heel subtiele zwarte aftekeningen waardoor een zonovergoten patroon ontstaat.

Qua karakter kunnen deze dieren niet beter zijn. In tegenstelling tot veel andere katten, hebben de Serengeti ’s meestal een vrolijke en sociabele persoonlijkheid. Ze kunnen heel speels zijn en je kan ze al moeder-achtig behandelen als je dat wenst. Ook zijn ze heel intelligent, waardoor je allerlei trucjes met ze kan leren en je er van kan genieten als ze deze voordoen.

Herkomst en Levensverwachting van de Serengeti

Serengeti

De Serengeti is een mix tussen de Siamees en Bengal tabby-kat. Na zorgvuldige kruisingen kreeg men in 1994 het resultaat van het kattenras. De oorsprong van de Serengeti is te danken aan de inventiviteit en het gevoel voor kwaliteit van een Californische korthaar-fokker. De combinatie Siamees en Bengal tabby heeft geresulteerd in een kat met hetzelfde soort uitstraling als een Somalisier maar rode ogen zoals de Siamees.

De Serengeti heeft een levensverwachting van 5 – 15 jaar, maar een gezonde inzet en regelmatige medische controles kunnen helpen om het leven van hen te verlengen. Ze hebben goede voeding en veel lichaamsbeweging nodig om gezond en fit te blijven, maar met de juiste zorg en verzorging kunnen ze waarschijnlijk een lange en gezond leven leiden.

Conclusie

De Serengeti kat is een geweldig ras dat als geen ander kan stralen. Er is geen twijfel dat je geen spijt zult krijgen van de aanschaf van deze unieke kat. Met hun somalische normen, hun gouden vacht en hun uitstekende karakter is de Serengeti een geweldige optie als je op zoek bent naar een nieuw huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *