TopDierenwinkels

De Selkirk Rex langhaar is een zacht, zwoel en zeer gezellig kattenras. Ze zijn ongelooflijk kalmerend en kunnen ontspannen in om het even welk gezelschap. Selkirk Rex langhaar hebben een gevouwen vacht en lange, krullende plukken die ze liefdevol omhelzen.

Grootte

Selkirk Rex langhaar

De Selkirk Rex longhair is een middelgrote kat, hooguit 11 tot 18 pond. Hun slanke en imposante postuur maakt ze de optimale katten voor mensen met een actief leven.

Vacht

Selkirk Rex langhaar hebben een gezellige en krullende vacht. De vacht is meestal dik en schitterend zacht. Ze vereisen redelijke verzorging met borstelen om gedraai te voorkomen.

Karakter

Selkirk Rex langhaar zijn rustig en liefdevol. Als echte gezelschapsdier hebben ze een goede verhouding met hun baasje, maar ze zijn ook een geweldige keuze voor families die op zoek zijn naar een goede kat voor hun kinderen. Dankzij hun kalmerende karakter zijn deze katten gericht op geluk, spelen en een goed gezelschap.

Oorsprong

De Selkirk Rex langhaar werd voor het eerst gefokt in Montana in de Verenigde Staten in 1987. Ze hebben hun naam te danken aan Miss Jeri Newman, die ervoor koos de naam te eren van haar grootvader, de stichter van de Selkirk-kettinkjes.

Levensverwachting

Selkirk Rex langhaar kan leven van 12 tot 15 jaar. In tegenstelling tot katten met langharige genen, hebben Selkirk Rex de neiging om gezonder en ouder te worden. Daarom zijn ze ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een dierbare en klaar om een leven met hen te delen.

Al met al, Selkirk Rex langhaar is een fantastisch kattenras dat liefde, warmte en gezelligheid kan bieden aan iedereen die ervoor openstaat. Door hun kalmerende karakter, liefdevolle persoonlijkheid, en lange verwachte levensduur, zijn deze katten de perfecte maatjes voor jong en oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *