TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een charmante, vriendelijke kat, dan is het Russisch Blauw kattenras precies wat je zoekt. Deze katten zijn een medium sized kattenras, wat betekent dat het niet zo groot is als andere rassen. Ze zijn gemiddeld zo’n 10-14 pond als ze volwassen zijn.

Vachtkarakteristieken

Russisch Blauw

Het Russisch Blauw kattenras heeft een blauwe-violette buitenzijde, met een zijdeachtige en zachte structuur. In de zomer heeft het een wat langere vacht, maar in de winter is het korter. Hun ogen zijn ovaal en helder groen, wat een fijn contrast maakt met de goudgele tint van hun neus en hun oorschelpen. Het double coated karakter van hun vacht helpt de kat warm en gezond te houden.

Karakteristieken

Net als veel andere katten is het Russisch Blauw een vriendelijke, sociale en speelse companion. Ze zijn actief en luister naar verbal cues. Deze katten zijn met name heel trouw aan hun baasje en zullen graag spelen, knuffelen en genieten van knuffels of tijdsbestek. Door hun intelligentie en goede waarneming, wennen ze ook snel aan nieuwe veranderingen in hun omgeving.

Oorsprong en levensverwachting

Het Russisch Blauw kattenras stamt af van de blauwe Angora kat, die in het 19e-eeuwse Rusland ontstond. Deze katten hebben een groot vermogen om te overleven, dankzij hun prettige karakter en intelligentie. Dit maakt ze een geweldige huisgenoot. Wat betreft levensverwachting, hebben ze gemiddeld een levensverwachting van 12-15 jaar.

Samenvatting

Het Russisch Blauw kattenras heeft een middelgrote grootte, een glanzende blauwig-violette vacht en helder groene ogen. Ze zijn intelligente, liefdevolle en speelse katten die een lange levensverwachting hebben en geweldige huisgenoten zijn. Als je iemand zoekt die je trots kunt maken en geeft om je, dan is het Russisch Blauw een perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *