TopDierenwinkels

De Ragdoll is een kattenras dat in de jaren 60 in de Verenigde Staten is gekweekt. Het is een ‘groot ras’, wat betekent dat ze erg groot zijn, met een gewicht van 5 tot 10 kilogram. Ze hebben lange, zachte vacht met zilveren, blauwe of gebroken chocoladekleurige vlekken. Dit maakt ze een van de meest populaire kattenrassen. Maar de Ragdoll is niet alleen uniek vanwege haar uiterlijk; ze hebben ook een bijzonder karakter.

Grootte en uiterlijk van de Ragdoll

Ragdoll

Van de Ragdoll katten wordt verwacht dat ze behoren tot de grotere kattenrassen, tussen de 9 en 12 kilogram. De vacht is dun maar vrij lang en meestal geheel wit met vlekjes. Ze zijn ook mooi gespierd, met een zware borst en lange, slanke beentjes. De oren zijn middelgroot met brede oortipjes en zijn vaak geelachtig van kleur. Ook hebben Ragdolls meestal een lange gestreepte staart.

Karakter van de Ragdoll

De Ragdoll is bekend om haar rustige en aanhankelijke karakter. Ze zijn heel geduldig en lijken volkomen te vertrouwen op hun eigenaar, met wie ze graag knuffelen. Van alle kattenrassen zijn Ragdolls waarschijnlijk het meest mensgericht, wat betekent dat ze niet zo wild zijn als de meeste andere katten. Ze houden van de aandacht die ze krijgen, maar ze hebben geen constante aandacht nodig.

Oorsprong en levensverwachting van de Ragdoll

De Ragdoll werd voor het eerst gefokt door Ann Baker in Californië. Ze kruiste verschillende rassen, waaronder de Birman, de Burmese en de Angora. Veel mensen denken dat de naam Ragdoll verwijst naar het kalme karakter van de kat, omdat ze zo lui kan zijn dat ze zelfs bij het optillen in je armen blijft hangen. De levensverwachting van een Ragdoll is tussen de 12 en 17 jaar, wat een lange levensduur is voor een kat.

Samenvatting

Ragdoll katten zijn een gemiddeld groot ras met een uniek uiterlijk. Hun blauw, gebroken of zilveren vacht is lang en zacht. Maar wat deze katten zo populair maakt, is hun aanhankelijke, kalme karakter. Verschillende kattenrassen werden gekruist om de Ragdoll te creëren, en de levensverwachting is 12-17 jaar. Als je op zoek bent naar een rustig, intelligent huisdier met een mooie vacht, dan is de Ragdoll zeker iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *