TopDierenwinkels

De Korat is een prachtig kattenras, dat al eeuwenlang wordt verwend door de Thaise koningshuizen. Maar net zo makkelijk als ze verwend worden, bieden deze kleine, koppige katten hun toeuiendheid aan het hele gezin. Met hun korte, maar dikke witte vacht, rustieke ogen en gevulde oren, zijn ze een pracht aan het kinderhoofdje.

Korat’s zijn een gemiddeld formaat – ze zijn niet zo groot als de Siamees, maar niet zo klein als de Russisch-blauw. Hun tussenmaat maakt hun ideaal als huisdiertjes, omdat hun karakter vriendelijk en vrolijk is. Bij elkaar gehouden, kunnen ze heel sociale katten worden. Hun prachtige vacht laat deze kat toe om in de loop van de tijd in verschillende omgevingen te leven.

Oorsprong

Korat

De naam Korat is afgeleid van de provincie Nakhon Ratchasima, in Thailand, waar deze kat vandaan komt. Het Thaise woord ‘Si-Sawat’ betekent ‘Groene Gierst’. De Korat heeft in Thailand een lange geschiedenis, omdat de regering de kat meer dan duizend jaar geleden verwelkomde. Ze gaven de katten een speciale eer en ze werden vaak gebruikt als geluksbrengers.

Vacht, karakter en levensverwachting

Het Korat-kattenras kenmerkt zich door zijn unieke, korte, dikke witte vacht. Je kunt hun vacht overal, behalve op hun neus en ogen, glad aanraken, waardoor ze eruit zien alsof ze net gemaand zijn. Hun vacht is zo dicht dat de kat geen knopen of klitten heeft – dit maakt het kleine beestje zo mooi en aantrekkelijk.

De eigenaardige oogvorm en karakter van de Korat’s maken het een zeer aantrekkelijk kattenras. Ze zijn weinig aanwezig maar lief, vriendelijk en loyaal. Korat’s zijn erg intelligent en zullen graag bij het gezin zijn. Ze zijn niet bang om aandacht te vragen en hebben ook een sterke band met kinderen.

Korat’s hebben een gemiddelde levensverwachting van 10-15 jaar, misschien wel meer afhankelijk van de omstandigheden waarin ze worden gehouden. Een gezonde levensstijl is de basis voor een beter, langer leven voor deze kleinoden.

Eindconclusie

Korats zijn een bijzonder mooi kattenras, met een interessante geschiedenis. Hun levendige persoonlijkheid en prachtige deed uiterlijk maken ze een gewild huisdier. Hoewel ze een beetje koppig en alleen kunnen zijn, zullen ze altijd een liefde voor hun eigenaren hebben en ze verwelkomen iedereen die de deur door komt. Als je een kat zoekt die intelligent, adembenemend mooi en vriendelijk is, dan is een Korat een perfecte keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *