TopDierenwinkels

De Javanees is een kattenras met een lief en vriendelijk karakter dat zeer geschikt is om in een huishouden met mensen en andere dieren te wonen. De kat is een kleine gespierde kat die behoort tot de siamachtigen en afkomstig is uit de Aziatische landen Indonesië, Thailand, Vietnam en Laos.
Honkbal, of Khao Manee, is de traditionele naam voor deze kat in Thailand.

Grootte, vacht en kleur

Javanees

De Javanees is een middelgrote kat. Ze hebben een robuuste bouw en korte ledematen. De vacht is kort, aan de binnenkant behaard en vaak van een enkele kleur. De meest voorkomende kleuren zijn een heldere ivoorkleur met witte tinten, maar er zijn ook actief bont gekleurde exemplaren met vlekken, details, witte en grijze tinten. Ook de starende ogen, meestal blauw of groen, zijn uniek aan dit ras.

Karakter en intelligentie

Javanees katten hebben een goed gevoel voor humor. Ze zijn actief, speels en speels en geven hun voorkeur aan afleidingen maar kunnen ook best alleen vermaken. Ze laten geen gelegenheid voorbijgaan om hun menselijke vrienden te vermaken. Ze zijn heel intelligent en gezelschap en leren snel.

Geschiedenis en levensverwachting

De originele Javanees dateert uit de negentiende eeuw en wordt geassocieerd met het rijk Siam (nu Thailand). Het ras kwam eind jaren negentig ook naar de Verenigde Staten, waar ze al snel geliefd werden. Javanees katten hebben een gemiddeld leven van 12 tot 16 jaar.

Conclusie

De Javanees is een kleurrijke kat van gemiddelde grootte met een vriendelijk en speels karakter. Ze hebben een korte vacht en sterke, robuuste ledematen. Gewaardeerd om hun goede humeur en intelligentie, ze zijn bijna zeker je toptopper als je een echtgenoot zoekt met wie je kunt communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *