TopDierenwinkels

De Khao Manee is een prachtig Thais kattenras met een unieke witte diamantachtige vacht. Ze zijn bekend om hun schoonheid, zachte temperament en levendige persoonlijkheid. De Khao Manee staat bekend als één van de meest luxe kattenrassen ter wereld.

Grootte en Vacht

Khao Manee

Khao Manee’s hebben een middelgrote staart, grote oren en heldere ogen. Ze zijn zowel lange als korte haired; lange haired exemplaren hebben een dikke, zachte en silky coat die meestal wit is. Kort haired exemplaren hebben kortere en glanzende vacht. Beide variaties hebben een prachtige glanzende gloed.

Mannetjes Khao Manee’s zijn meestal iets zwaarder dan hun vrouwtjes met een geschat gewicht van 7-10 ponden. Khao Manee’s hebben veel meer massa in verhouding tot andere katten, waardoor ze een brede, stevige bouw hebben.

Karakter en Oorsprong

Khao Manee’s zijn bekend om hun liefdevolle en aanhankelijke karakter. Ze zijn sociale katten die graag bij hun mensen zijn en ze geven veel liefde aan hun mensen. Ze zijn zeer informatief, leergierig en energiek, met een actief speelgedrag.

De Khao Manee is een oud Thais kattenras, waarvan de eerste dokumentatie dateerd uit de 13e eeuw. Ze zijn beroemd in Thailand en gelden als ‘ National Treasure ‘, waar ze alleen aan de koninklijke familie werden gegeven als symbolische geluk.

Lifespan

Khao Manee’s hebben een middellange levensverwachting van ongeveer 12-15 jaar. Als ze op een goed dieet, regelmatige controles bij de dierenarts en veel liefde en aandacht worden gehouden, kunnen ze nog ouder worden.

In het algemeen worden Khao Manee’s beschouwd als gezonde, robuste katten met een lange levensverwachting. Ze hebben een uniek wit diamantvacht dat check veterspreukels, breekbaarheid en diverse kwetsbaarheden in hun levenstijd voorkomt.

Conclusie

De Khao Manee is een exclusief kattenras. Hun veterspreukels, breekbaarheid en kwetsbaarheid voorkomen, gemakkelijke verzorging, levendige persoonlijkheid en liefdevolle vermogen tot het vormen van hechte banden met hun bazen maakt ze een favoriete keuze voor kattengekken. Ze zijn zeer geschikt voor binnenkatten en kan gehuisd worden met andere huisdieren. Als je op zoek bent naar een voorkomende, gezonde en prachtige kat, dan is de Khao Manee de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *