TopDierenwinkels

De Himalayan Cat is een breed uitgediept kattenras dat vanwege zijn geweldige pracht en praal opvalt. Dit middelgrote tot grote kattenras met zijn dikke vacht show zijn karakteristieke neus en prachtige ogen. Ondanks hun luxueuze uitstraling, zijn Himalayan Cats heerlijke huisdieren die even liefdevol als interactief zijn.

Grootte en vacht

Himalayan

In tegenstelling tot andere rassen, zoals de siamees, hebben de Himalayans meestal een groot postuur. Een mannelijke Himalayan weegt ongeveer 10 tot 15 pond en een vrouwelijke Himalayan weegt ongeveer 8 tot 12 pond. Ze zijn over het algemeen gestroomd en kunnen een witte, blauwe, kastanjebruine of crèmekleurige vacht hebben. Ze hebben ook donkere punten op de neus, oren, poten en staart. Hun mooie en dikke vacht vereist dagelijkse verzorging om te voorkomen dat het klitten vormen.

Karakter

Hoewel ze eruit zien alsof ze de hele dag te lui zijn, zijn Himalayan Cats bekend om hun interactieve, bijna menselijke gedragingen. Ze zijn liefdevolle dieren die hechte banden aangaan met hun eigenaars en andere gezinsleden. Of je nu aan het spelen bent of alleen maar aan het lezen bent, ze zullen je steeds willen vermaken met hun diverse gebaren. Ze kunnen soms een koppig kantje hebben, maar met de juiste dosis liefde en aandacht zullen ze zeker hun best doen je te plezieren.

Oorsprong

De Himalayan Cats kwamen voort uit kruisingen tussen Persians en Siamese. Het ras werd aanvankelijk gezien als een kunstmatig gecreëerd ras, maar tegenwoordig is het een erkend kattenras. De vereniging van Feline Development and Progressive Recognition (CFA) erkende dit kattenras in 1924 en het is sindsdien een breed verspreid kattenras.

Levensverwachting

Himalayan Cats hebben, net als andere katten, een gemiddelde levensverwachting van zo’n 10 tot 15 jaar. Maar het is belangrijk om de gezondheid van de kat te monitoren omdat soms geneesmiddelen worden voorgeschreven voor aandoeningen die het leven van het dier kunnen beïnvloeden. Het is ook aan te raden de dierenarts visits regelmatig eraan te houden voor een goed onderhoud.

Conclusie

De Himalayan Cats zijn prachtige dieren met een vriendelijk en liefdevol karakter. Ze zijn geliefd bij mensen vanwege hun interactieve gedrag, en door hun mooie vacht en unieke uiterlijk. Met een goede verzorging en liefdevolle zorg, kunnen deze heerlijke katten tot 10 tot 15 jaar meegaan als je beste vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *