TopDierenwinkels

De elegantie, waardigheid en gratie van een Havanabruine kat maakt hem een van de meest gewaardeerde kattenrassen in de wereld. Deze kat heeft een zacht en vriendelijk karakter, waardoor hij een geweldige gezinskat is. Havana Browns hebben een bepaalde charme, waardoor deze katten echte favorieten zijn van mensen over de hele wereld.

Uiterlijke kenmerken van de Havana Brown

Havana Brown

Havana Browns zijn middelgrote katten die meestal tussen de 5,4 en 6,3 kilo wegen. Hun lichaam wordt omschreven als lang, aangevuld met een stevige, maar slanke schouders en borst. Hun pels is recht en glanzend, met veel zijdeachtige highlights. De kleur die de meeste verwarring veroorzaakt is hun unieke bruine vacht, die zachtjes goudkleurig schijnt en elegant glanst. De kleur verschilt van kat tot kat en het is niet ongewoon om diverse schakeringen van kleur te zien.

Karakter en oorsprong van de Havana Brown

Deze sympathieke kattenrassen hebben een kalme en vriendelijke persoonlijkheid. Ze zijn behulpzaam, actief en willen voortdurend vermaakt en onderhouden worden. Ze zijn zeer op hun gemak met andere huisdieren, zoals honden, en kinderen. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Omdat ze goede luisteraars zijn, voelen ze zich meer verbonden met hun eigenaar.

Havana Browns stammen af van een viervoetig kruisingen van de Siamees, de black shaded silver en Chocoladebrown, die gekruist werden in de vroege jaren 1950. Na jaren van deze kruisig werd in 1954 het kattenras eindelijk erkend door catfancy organisatie in het Verenigd Koninkrijk.

De levensverwachting van de Havana Brown

Met de juiste zorg en voeding kan de gemiddelde levensverwachting van een Havana Brown zo lang zijn als 14 of 15 jaar. De gezondheid van de kat is beïnvloedbaar door het voeren van een gezond en gevarieerd dieet, regelmatige veterinair onderzoek en actieve lichaamsbeweging. Het is ook belangrijk om het huis schoon te houden om de lichaamshygiëne van de kat te waarborgen.

Havana Browns zijn een uniek en krachtig kattenras en worden gezien als een mooie, aantrekkelijke en hebzuchtige kat. Als je van intelligentie, een vriendelijk karakter, een prachtige vacht en een levenslange trouwe metgezel houdt, dan is de Havana Brown de perfecte kat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *