TopDierenwinkels

German Rex-katten zijn een Engelstalig Rex-ras dat niet zo bekend is in Nederland. German Rex staat bekend om zijn schattige karakter, zijn zachte vacht en zijn kleine lichaam. Bovenal zijn German Rex-katten vriendelijk, sociaal en joviaal tegenover mensen. Maar wat maakt German Rex anders dan andere kattenrassen?

Grootte en vacht

German Rex

German Rex-katten zijn gemiddeld klein in omvang. Hun gemiddelde gewicht varieert van 2-4 kg. Ze hebben relatief korte benen in vergelijking met andere rassen en de meeste hebben een cilinder-achtig lichaam. Dit geeft ze een knuffelige look. German Rex-katten hebben ook een uniek kenmerk dat andere kattenrassen niet hebben, en dat is hun vacht. Hun zachte, omgekeerde haar veroorzaakt een pluizige, loom uitziende vacht die lijkt op dat van een reuzin, vandaar hun naam.

Karakter

German Rex-katten hebben een evenwichtig en geduldig karakter. Ze kunnen aanhankelijk zijn en genieten van gezelschap. Als je weggaat, zullen ze niet al te teleurgesteld zijn. Ze zijn intelligent, speels en liefdevol en passen zich gemakkelijk aan de omgeving aan. German Rex-katten zijn ook energiek en zullen je vragen om te spelen.

Oorsprong en levensverwachting

German Rex-katten zijn afkomstig uit Berlijn en zijn het eerste Engelstalige Rex-ras. Het ras is tijdens een genetische mutatie ontstaan en is opnieuw ontdekt in 1951. German Rex-katten hebben een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar. Net als bij andere katten, is de verwachting alleen gebaseerd op de leefomstandigheden en de verzorging die ze krijgen van hun eigenaar.

Conclusie

German Rex-katten zijn een knuffelig en kleinwiezig ras. Met hun unieke vacht en liefdevolle karakter zouden veel eigenaars blij zijn met het bezit van een German Rex. Als je op zoek bent naar een kat met veel energie en een sociaal, avontuurlijk karakter, dan is een German Rex perfect voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *