TopDierenwinkels

De German Angora is een bijzonder kattenras met een zeer unieke uitstraling en persoonlijkheid. Het heeft een comfortabele grootte die vaak een stuk groter is dan dat van andere rassen van het Felidae-geslacht. Gemiddeld hebben German Angoras een schouderhoogte tussen de 26 en 30 cm en een gewicht van ongeveer 5 kg.

De German Angora is voordat het uitgroeit in een majestueuze volwassen kat, zacht en donzig bij de neus. Hun uiterlijk wordt extra benadrukt door hun weelderige vacht die voornamelijk wit-grijs is maar ook in andere kleuren voorkomt zoals kastanje-bruin of meerkleurig. Bovendien hebben deze katten meestal verschillende lichaamssegmenten met glanzende give-away vlekken.

Karakter en persoonlijkheid

German Angora

De German Angora is een opgewekte en aanhankelijke kat. Ze besteden graag tijd aan spelen, dansen, kroelen en cuddle-sessies met hun eigenaars. Hun vermogen om contact te maken met mensen is buitengewoon goed, daarom worden German Angoras ook wel ‘sociale dansers’ genoemd. Ze leren snel, zijn slim en staan bekend om hun geestverruimende activiteiten en katachtige kunsten. Ze houden ervan mensen te entertainen met hun katachtige balkunsten. De German Angora is het best geschikt voor mensen met een grote liefde voor verwend worden – aangezien deze katten zelf extra aandacht nodig hebben.

Oorsprong en levensverwachting

De oorspronkelijke naam ‘German Angora’ werd omstreeks 1750 voor het eerst gebruikt, hoewel het kattenras al langer ontwikkeld is vanuit uit Aziatische landen als Turkije, China en Nepal. De German Angora heeft een middelmatige levensverwachting die gebruikelijk tussen de 15 en 18 jaar ligt. De kat heeft weinig gezondheidsproblemen, hoewel je op het internet gemakkelijk informatie over het kattenras kunt vinden als je geïnteresseerd bent in het grazen, borstelen en verzorgen van de vacht, of als je advies nodig hebt voor het voeden van de German Angora.

Samenvatting

De German Angora is een erg bijzonder en opvallend kattenras. Met een gewicht tussen de 5 en 8 kg en een schouderhoogte van ongeveer 30 cm, heeft deze kat een licht gevaarlijke uitstraling. Maar dat maakt deze katten alleen maar charmant. German Angoras houden van mensen en hebben graag hun aandacht. Hun levensverwachting ligt tussen de 15 en 18 jaar – een lang leven dus, waar je van kunt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *