TopDierenwinkels

Heeft u al eens gehoord van het exotische korthaar kat? Het is een van de meest bekende en populaire kattenrassen die je tegenkomt. Het is een kat met een uniek karakter en zijn uiterlijk is onderscheidend van andere katten. In tegenstelling tot veel andere kattenrassen, is het exotische korthaar kat een lichtere, compacte kat, die een meer krachtige verschijning heeft dan de gemiddelde kat.

Uiterlijk

Exotische Korthaar

De exotische korthaar kat heeft een kenmerkende en makkelijke te onthouden vacht. De omarmende vacht is licht van kleur – hoewel een verscheidenheid aan kleuren die je kunt vinden – met een zijdeachtig, fluweelachtige feel en trillende uitstraling. De kat is verondersteld relatief groot van formaat te zijn, met een gemiddelde lichaamslengte van 25 cm (10 inch) en een maximumgewicht van 3,2 kg (7 pond).

Karakter

Het exotische korthaar kattenras is bekend als een rustig, intelligent, maar mysterieuss kattensoort. Deze kattenrassen hebben de neiging om meer rustig dan andere katten te zijn, wat verklaart waarom het zo geschikt is voor mensen die een rustige, vriendelijke kat willen. Het exotische korthaar kat heeft een rustige maar vriendelijke persoonlijkheid, waardoor het tendensen heeft om zijn leefruimte te verkennen in plaats van op te sporen.

Oorsprong

Het exotische korthaar kat is afkomstig uit de Verenigde staten en is een relatief recente kattenras geboren. Het is een kruising tussen een hoog percentage van een Amerikaanse korthaar, Persische kat, Havana Brown en andere rassen zoals de Russische blue en de Havana. De oorsprong van dit ras komt van de ontwikkelaars uit de jaren 1990 die wilden een rustiger en vriendelijker alternative voor de Persische katten te creëren.

Levensverwachting

Exotische korthaar-rassen worden gemiddeld gezien als een lange levensduur, met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Dit is langer dan de gemiddelde levensduur van andere kattenrassen, dus als je op zoek bent naar een kat die je misschien zo’n twee decennia kunt hebben, dan is exotische kort haar misschien wel iets voor jou. Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat het exotische korthaar kat meer nodig heeft dan slechts een dagelijkse verzorging; deze katten hebben veel aandacht, liefde, aanraking en zowel geestelijke als fysieke stimulatie?o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *