TopDierenwinkels

De Europese Burmees is een knusse en aanhankelijke kat. Hij heeft een krachtige, robuuste bouw en een bijzonder uiterlijk dat hem geschikt maakt voor mensen die van beiden afzonderlijk houden. Deze intelligente katten hebben een sterk karakter en danken hun oorsprong aan een verwantschap met de Aziatisch platneuze kat.

Grootte en Vacht

European Burmese

Europese Burmezen hebben een gemiddelde lichaamslengte van 35 tot 45 cm en een gewicht dat meestal varieert van 3 tot 5,5 kilogram. Hun vacht heeft een licht aktief teabrekening en een lichtgevende zilver-achtige glans. In tegenstelling tot andere rassen heeft een Europese Burmees weinig onderhoud nodig, ze hebben weinig verzorging nodig, en een enkele kamming per week is meestal voldoende.

Karakter en Intelligentie

Het karakter van de Europese Burmezen is vriendelijk en aaihoudend, en ze houden van familie. Ze zijn actief en speels, en kunnen ongeduldig worden als ze te weinig bezigheid worden geboden. Ze zijn vrij intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind om trucs te leren.

Oorsprong en Levensverwachting

De Europese Burmees werd begin jaren vijftig ontwikkeld uit een kruising tussen de Aziatisch platneuze en de Siamezen. Maak gebruik van de directe lijnen en de donkere exotische ogen van de Siamezen, de Europese Burmees is een krachtige en kopstukke kat. Ze leven gemiddeld tussen de tien en veertien jaar.

Geschikt als Huisgenoot

Het Europese Burmees kattenras is een populaire keuze voor mensen die naar een indrukwekkende kat zoeken, en heeft veel enthousiaste fans over de hele wereld. Door hun kalme en geduldige karakter en hun geweldige zilverachtige vacht zij zeer geschikt als huisgenoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *