TopDierenwinkels

De Burmees is een one-of-kind kat die eruit springt door haar prachtige uiterlijk – en dat is niet alleen dankzij haar aparte vachtkleur. De Burmees is een kat met veel aanhang en staat bekend om haar vriendelijke karakter. Het is een kat die graag bij je in de buurt is, maar tevens geniet van wat opgedane onafhankelijkheid. In tegenstelling tot andere rassen heeft het een bijzondere manier van bewegen – meer swingend dan springend.

Uiterlijk van de Burmees

Burmees

De Burmees is gemiddeld van afmetingen, namelijk een volwassen catweght van 4-7 kg. De oren zijn smal en verticaal georiënteerd, de ogen zijn rond van vorm. De pootjes van de Burmees zijn matig kort en rond van bouw, waardoor ze vaak heen en weer waggelen in plaats van springen.

De vacht van een Burmees is erg bijzonder. De korte, dikke en glanzende vacht zit vol met lagen die een bonteffect geven. Het belangrijkste kenmerk van de Burmees zijn de drie prachtige kleuren die samen een exotisch patroon maken. Gold, rood en zwart zorgen samen voor een waar schilderspalet.

Kruisingsoverzicht

De Burmees heeft een interessante geschiedenis van kruisingen om het karakteristieke uiterlijk te behouden. Ruim dertig jaar geleden is de Burmees voortgebracht door het kruisen van Siamezen, grasvalken en randgroenlands. Hoewel deze kruisingen een boeiende mix betekende, is het gelukkig gelukt om de typische kenmerken van de Burmees intact te houden.

Karakter

De Burmees is een echte people’s cat. Niet alleen als het gaat om karakter, maar ook als het gaat om grootte. Ze houdt van knuffelen en kan erg lief zijn. Hoewel het niet zomaar een schoothondje is. Aangezien de Burmees ook een flinke dosis zelfstandigheid nodig heeft om te schijnen, is deze kat uitermate geschikt als familie kat. Ze hebben een hele sterke band met hun baasje en maken gebruik van hun charme en schoonheid om hun eigen zin door te drukken.

Levensverwachting

Een Burmees kat heeft een goede levensverwachting, vaak tussen de 12 en 16 jaar. Vanwege het feit dat zij niet zo gevoelig zijn voor ziektes en blessures. Hoewel, zoals bij elke andere kat, het verstandig is om regelmatig te vaccineren, te behandelen tegen wormen, binnen doorsleep te voorkomen en af en toe naar de dierenarts te gaan voor een checkup.

Conclusie

De Burmees is een kat die een beetje van alles heeft. De kat heeft een vriendelijk karakter, is ideaal voor gezinnen, heeft een swingende beweging en heeft een schitterend veelkleurig uiterlijk. De Burmees heeft een goede levensverwachting en is vanwege het feit dat ze niet gevoelig zijn voor blessures en ziektes, een uitstekend huisdier voor een middenklasse gezin.

We hopen dat u meer kennis heeft over de Burmees na het lezen van dit artikel en bent gaan staan voor deze prachtige kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *