TopDierenwinkels

De Don Sphynx is het resultaat van een spontane mutatie die ontstond in 1986 in Sint-Petersburg, Rusland. Dit bijzondere kattenras werd toen als onvolledig haarloos beschouwd en verschilt van andere kattenrassen qua grootte, karakter en vacht. Deze katten zijn niet alleen opvallend door hun haarloosheid, maar ook door een indrukwekkend karakter dat alom bewonderd wordt.

Grootsheid op kleine schaal

Don Sphynx

De Don Sphynx is een middelgroot kattenras waarvan de gemiddelde lengte ongeveer 7-10 centimeter is. Ze hebben een gemiddeld gewicht van 3-6 kilogram en zijn kort en stevig van bouw. Ze hebben een brede borst, brede neusvleugels en een exclusieve oogvorm. De oren van de Don Sphynx variëren van lang en hoog tot klein en behaard.

Geen vacht, maar veel warmte

Don Sphynx katten hebben geen vacht. In plaats daarvan hebben ze een aantal vezels en kunnen ze lijken op een pluche knuffeltje. Deze vezels zijn echter bedekt met vettig slijm waardoor ze vaak glimmend lijken. Dit voorkomt dat een Don Sphynx kat kou lijdt en is daarom een goede warmtebron voor de kat. Hun armloze ledematen laten de kat er extra schattig uitzien.

In trucs gespecialiseerd

Don Sphynx katten hebben een buitengewoon karakter dat hogere intelligentie suggereert en door hun kenmerken zeer innemend is. Ze zijn speels en uitgesproken en houden ervan om samen met hun baasjes te spelen. Ze houden ook van acrobatische prestaties en het doen van trucjes, waarvan sommige ronduit verbazingwekkend zijn.

Langlevende katten

Een van de voordelen van het Don Sphynx ras is dat ze een lange levensduur hebben. Bij goede verzorging kunnen ze 18 jaar en langer leven. Een ander voordeel is dat een Don Sphynx kat geen verzorging vereist, waardoor hij net zo schoon blijft als een normale kat. Dit komt doordat ze geen vacht hebben die geborsteld moet worden.

Een bijzondere kat

De Don Sphynx is een wonderschone en fascinerende kat voor iedereen die op zoek is naar een zeer innemende metgezel. Deze haarloze kat met zijn unieke uiterlijk is misschien geen gebruikelijk kattenras, maar zijn schattige voorkomen, bijzondere karakter en lange levensverwachting compenseren elke opoffering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *