TopDierenwinkels

Grootte en vacht

Sphynx

De Sphynx is een klein uiterlijk, maar een groot karakter. Ze wegen tussen de 2,5-5 kg en hebben een stevig en elegant postuur. De vacht van de Sphynx is opvallend dun of helemaal afwezig, maar wat bijna iedereen waarneemt aan deze katten is hun behaarde huid. Deze kattenvacht bestaat uit een korte, dunne, katoenachtige dekkende haarlaag die vaak glad en glanzend aanvoelt.

Karakter

De Sphynx is een energieke en zelfverzekerde kat met een koppig, maar toegewijd karakter. Ze zijn afhankelijk, maar ook gezelschapsdieren die bovenal houden van knuffelen en dicht bij de eigenaar. Ze zijn geestig en slim, leren makkelijk trucjes en weten hoe ze om te gaan met mensen. Als ze zich niet meer vermaken, weten ze precies hoe ze aandacht krijgen.

Oorsprong

De Sphynx heeft een interessante geschiedenis. Het is een regelmatig voorkomende mutatie die voorkomt bij geïsoleerde kattenpopulaties om te voorkomen dat ze met wilde katten inteelt of breed worden gekruist met andere kattenrassen. De Sphynx stamt af van katten uit Toronto, Canada en is voor het eerst in 1966 geregistreerd.

Levensverwachting

De Sphynx kan ongeveer 12-15 jaar oud worden als bijna alle andere katten, maar heeft de voordelen van een goede voeding en verzorging nodig om gezond te blijven. Met het juiste voer, verzorging en medische zorg, kunnen deze lieve katten hun leeftijd nog verder verlengen.

Conclusie

De Sphynx is een uniek uitziende, maar liefdevolle kat met veel energie. Hun vacht, of gebrek daaraan, staat bekend om de opvallende, behaarde huid die ze hebben. Ze hebben ook een interessante geschiedenis en zoals bijna alle andere katten, leven deze opvallende katten ongeveer 12-15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *