TopDierenwinkels

De Devonshire Rex heeft wereldwijd de charmes geraakt van veel kattenliefhebbers. Dit eigenaardige kattenras onderscheidt zich van anderen door zijn temperamentvolle karakter, knuffeligheid en aparte krullen. Maar weet je al hoe groot ze worden, wat ze eten of hoe lang ze gemiddeld leven? Lees snel verder om meer te weten te komen over de Devonshire Rex!

Grootte en Vacht

Devonshire Rex

De Devonshire Rex is meestal een middelgrote tot grote kat met een zachte en pluizige vacht. De vacht is kort en heeft een wilde krullende look die perfect bij het karakter van deze katten past. Omdat ze een smalle snuit hebben, worden ze vaak verward met Cornish Rexen, waarvan het crecée vachtpatroon zich ook alleen via recessieve kenmerken voortplant. Maar terwijl de Cornish Rex van nature kaal is, heeft de Devonshire Rex een dichte, maar zachte vacht die het zekeren resistentie tegen extreme temperatuurveranderingen biedt. Deze lieve poezels zijn meestal 15 tot 25 cm groot en wegen tussen de 2,7 en 5,5 kg.

Karakter

De Devonshire Rexen zijn enorm actieve, slimme en knuffelige katten. Ze houden van de gezelschap van mensen, speeltjes en andere dieren. Deze kattenvoormalen een van de meeste sociale kattenrassen, wat betekent dat ze het huis vol vermaken en hun mensen eindeloos aandacht geven. Devonshire Rexen houden ervan om af en toe te klimmen, dus ze zullen je vrezen lopen als je hun niet de mogelijkheid biedt om dat te doen. Ze zijn ook gezellig, waardoor ze zich goed voelen binnen familie of met andere katten.

Oorsprong

De Devonshire Rex is een van de jongere kattenrassen, waardoor er weinig over de oorsprong bekend is. Wat er wel bekend is, is dat de eerste Devonshire Rex in het plaatsje Exeter, Engeland, werd geboren uit een stel Cornish Rexen in 1960. De Devonshire Rex is gefokt door Marianne Nixon om een kleinere variant van de Cornish Rex te creëren, met meer vacht en een pluizigere uitstraling. Daarnaast heeft de Devonshire Rex meer lijnvoering op de kop en in de flanken, waardoor het meer de typische hermafrodietische lichaamsvorm heeft van de Cornish Rex.

Longevity

Net als alle andere katten houden Devonshire Rexen van een goede voeding, een gezond levensstijl en regelmatige bezoeken aan de dierenarts. Als deze kat echter alle voordelen krijgt van verzorging en voeding om hun te helpen lang en gezond te leven, dan is hun gemiddelde levensverwachting 12 tot 15 jaar.

Samenvatting

De Devonshire Rex is een charmante en charmante kat met een wilde krullende vacht. Ze zijn meestal middelgroot tot groot, weegt tussen 2,7 en 5,5 kg, hebben een zachte doorrekte vacht en zijn vrij sociaal met anderen. Eerste Devonshire Rex werden in Engeland in 1960 geboren. Met de juiste voeding en verzorging kan deze kat 12 tot 15 jaar leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *