TopDierenwinkels

De Devon Rex is een kattenras, een charismatisch mens-dier vriendje dat uit het plaatsje Devon in Engeland komt. Met een leuk karakter, aantrekkelijk uiterlijk en een knuffelige persoonlijkheid is het een geweldige keuze voor vele kletsende kattenfans.

Grootte

Devon Rex

Hoewel de Devon Rex eenvoudig van gezicht is, heeft het kleine lijf ervan het serieuze voordeel dat het geen zware of logge kat is. Sterker nog, dit knapperdje heeft een gewicht dat gemiddeld tussen de 3-6 pond ligt. Ze groeien in de meeste gevallen uit tot pluizige ‘catsies’ tussen de 9-11 inch lang.

Vacht

Het voornaamste kenmerk van de Devon Rex is natuurlijk zijn uitzonderlijke vacht. Deze knuffelige kat heeft een ‘plukje-achtige’ look, wat betekent dat de verschillende haartjes gebogen zijn als naalden, die bestaan uit veel verschillende lagen in plaats van een egaal dekkende lange jas. De verschillende kleuren voegen ook meer dimensie toe aan de persoonlijkheid; met behandelingen die range van zwart/blauw over geschubde bontpatronen tot rode effen kleuren.

Karakter

Hoewel de Devon Rex misschien klein is, worden hun katten normaal gesproken gezien als een levenslustige, kidsie-achtige knuffelbeer, vol energie en sociale ambition.Het is een pittige kat die fantastisch is in problemen oplossen, hun nieuwsgierigheid prikkelt ze om kasten te onderzoeken, dozen te doorzoeken en verschillende jakkertjes en volwassen spelletjes te ontwikkelen.

Oorsprong

De Devon Rex is verweven met rare kruisingen, een gevolg van zijn oorsprong. Een oeroude kat, gevonden met ongewone afwijkende eigenschappen in de jaren ’60, werd gekruist met een Cornish Rex-stam, wat leidde tot Devon, diens buurman. Deze katten zijn uiteindelijk knipoogjes geweest op hun legendarische moeders, en hoewel ze misschien uitzonderlijk sterk nog steeds aan veel specifieke kruisingen gebonden zijn, weten hun railsbaasjes precies hoeveel genetische diversiteit ze bijdragen.

Leesbaar

Met een behoorlijk levensverwachting van ongeveer 10-15 jaar, is de Devon Rex een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een geliefde met een lange relatie. Deze levendige, kleine vriend haten comfort en liefde bijna net zo goed als kleine muizetjes.

Met hun speelse uitstraling is de Devon Rex een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kat met sprankelende persoonlijkheid, voor kleine verpakking. Met zijn grote ogen en zachte fluwelen oren, is de Devon Rex een liefhebber van sporten, slaap en knuffelen. Of het nu knuffeltjes of krijgertjes zijn – een Devon Rex sluit geen enkel van deze uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *