TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een uniek en levendig kattenras als aanvulling op je gezin, is de Cornish Rex het perfecte ras. Afkomstig uit Engeland, heeft het een unieke vacht en karakter dat het een trendy ras maakt.

Fysieke kenmerken van de Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex katten hebben een middelgrote lichaamsafmeting. Ze staan erom bekend dat hun lichaam gewoonlijk niet langer is dan 30 cm, en ze wegen gemiddeld ongeveer 7 tot 8 kilo. De vacht is kort en golvend, wat resulteert in een stevige, fluweelachtige structuur. Ze hebben een lange staart, die meestal even lang is als het lichaam. Er zijn veel verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, blauw, crème en roest.

Karakter en personaliteit

Dit kattenras is zorgeloos en ondeugend. Cornish Rex zijn zeer intelligente dieren die de neiging hebben om met spelletjes mee te doen. Ze zijn

leergierig en speels en staan ook bekend als liefdevolle en verdraagzame dieren. Ze passen zich snel aan en kunnen speciale relaties opbouwen met hun baasjes. Ze zijn gek op aandacht, dus ze zullen graag tijd met je doorbrengen.

Oorsprong

Cornish Rex zijn afkomstig uit Engeland. In 1950, op een boerderij in Cornwall, werd het eerste Cornish Rex geboren. De kat, genaamd Kallibunker, had een unieke gekrulde vacht en heeft daarom geholpen om het kattenras te laten groeien in populariteit. Tegenwoordig, heeft het Cornish Rex-ras een geschatte populatie van ongeveer 40.000.

Levensverwachting

Net als alle kattenrassen, hebben Cornish Rex een levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Echter, als je voorzichtig bent met je kat en ze een gezond dieet, regelmatige bezoeken aan de dierenarts en het juiste ongediertebestrijdingsmiddel volgt, kan het leven van je kat verlengen.

Dit is de Cornish Rex

Als je op zoek bent naar een charmante en ondeugende kat die het beste van het beste kan bieden in de huishoudelijke omgeving, is een Cornish Rex-kat perfect voor je! Dit kattenras heeft een korte en fluweelachtige vacht, een middelgrote lichaamsafmeting, en een verwachte levensduur van 10-12 jaar. Cornish Rex hebben een voortdurende liefde voor hun baasjes en geven de hele dag door een grapje weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *