TopDierenwinkels

De Californië Spangled is een exotisch en uniek kattenras. Over dit kattenras wordt wel eens gezegd dat het elegant en uitbundig is. Deze levendige kat heeft een aantal eigenschappen die het zo bijzonder maken. Lees verder voor meer informatie over de Californië Spangled.

Grootte en vacht

California Spangled

De Californië Spangled is een grote kat met een breed gezicht en lange lichaamslengte. De kat heeft felgekleurde poten en gele, goudkleurige ogen. De vacht van de Californië Spangled is bontachtig en bedekt met geel, bruin, oranje, wit en zwarte kleuren. De kat heeft ook een kurkentrekkersstaart.

Karakter

De Californië Spangled is een zachtaardige en levendige kat. Ze zijn intelligent, ruimdenkend, eigengereid en alert. Ze staan bekend als actieve en sociale huisdieren die ook gastvrij zijn tegenover anderen. Ze zijn ondernemend en hebben de neiging om de baas te spelen in een gezin.

Oorsprong

De Californië Spangled is een opzettelijk afgeleid kattenras en werd in de jaren 80 gecreëerd door Paul Arnold Shrine in Californië, waar hij tevens de naam voor het ras koos. De doelstelling bij het fokken van deze kat was om een kat te creëren die op een wildkattenras zou lijken. Hier werd gebruik gemaakt van verschillende rassen, zoals de Abyssijn, de Siamees, de Bengalen, de Amerikaanse Shorthair en de Tommi Cat.

Levensverwachting

De Californië Spangled heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Het ras kan lijden aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals gebitsproblemen, gehoorproblemen, diabetes en allergieën. Daarom is het belangrijk dat de eigenaar van de kat maandelijks een controle uitvoert en regelmatig naar de dierenarts gaat.

De Californië Spangled is een exotisch en uniek kattenras met een aantal bijzondere eigenschappen. De kat is actief, intelligent, alert en ruimdenkend. Daarnaast heeft de kat een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. De eigenaar van de kat moet regelmatig controles uitvoeren en naar de dierenarts gaan om eventuele gezondheidsproblemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *