TopDierenwinkels

De California Rex is een opmerkelijke en bijzondere kat, die zijn weg naar kopers over de hele wereld gevonden heeft. Deze ongewone en indrukwekkende kat kan zo’n negen tot twaalf kilogram wegen en is daarmee één van de grotere kattenrassen. Ook in lengte komt de California Rex bijna aan de hogere kant van de kattengroepen. Met een gemiddelde schouderhoogte van 27-28 cm en een staartlengte van circa 30 cm is hij beeldschoon om te zien.

Een bijzondere look – De California Rex kat

California Rex

Het kattenras heeft een zeer specifieke look met zijn ‘gedemonteerde’ sierlijke kop en stevige, atletische lichaamsbouw. De California Rex heeft aanzienlijk meer donshaar dan shorthairrassen, maar hun lange, glad aanvoelende mantel is een aangename verrassing – hij voelt warm en zijdeachtig aan. In tegenstelling tot andere langharige katten, is de California Rex nauwelijks gevoelig voor watervlokkenontsteking. Zijn haren kunnen veel stof verdragen en klonteren daarom niet. Ten slotte is de vacht van de Californische Rex beschermd tegen intrekkende kou en luchtvervuiling. In combinatie met zijn knuffeligheid en listen maakt dit de Californische Rex uniek tussen alle kattenrassen.

De intelligentie en vriendelijkheid van de California Rex

De California Rex bezit een grappige persoonlijkheid. Deze kat is heel intelligent en heeft een levendig karakter. Hij is echter ook heel speels, vriendelijk en inspirerend. De Californische Rex is makkelijk vriendelijke te maken, maar ook bijzonder waaks en over het algemeen een geweldige metgezel. Het kattenras heeft een grote interesse in wat er om hem heen gebeurt, waardoor hij zich gemakkelijk aanpast aan veranderingen.

De oorsprong van de California Rex

De California Rex is afkomstig uit de VS, waar hij begon met zijn doorbraak in de jaren 1930. De kattensoort is ontwikkeld uit een wilde, Europese kat genaamd de ‘European Curl’. Dankzij de genen van deze wilde kat heeft de California Rex een aparte krullende vacht. Voordat het ras werd geregistreerd bij de Cat Fanciers Association als een officieel erkend ras, kruisten sommige ontwikkelaars de Europese Curl met de Canadese Kat.

Lange levensverwachting

De California Rex is een stevige kat die meestal lange en gezonde levens heeft. Ze hebben een levensverwachting van tien tot vijftien jaar, wat aanzienlijk langer is dan die van andere kattenrassen met een kortere gemiddelde leeftijd.

Conclusion

De Californische Rex is het resultaat van genetische manipulatie om een mooi langharig, krullend ras te krijgen. Dankzij een krachtig, atletisch lichaam, een sierlijke kop en prachtige tricotvacht, is het kattenras een schoonheid om te zien. Maar de intelligentie, levendigheid en liefde van de California Rex is waarom mensen deze kat zo vaak kiezen als metgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *