TopDierenwinkels

Oorsprong

Burmilla

De Burmilla is een charmant halflangharig kattenras. De raskatten hebben hun oorsprong in Groot-Brittannië, waar ze gemaakt waren door een kruising tussen Chinchilla en Burmees. Deze unieke kruising is ontstaan in 1981, wanneer twee langharige katten per ongeluk gekruist werden. De kittens die hieruit voortkwamen waren zo schattig dat ze besloten om het ras voort te zetten, waardoor de Burmilla geboren werd.

Uiterlijk en gedrag

Burmilla’s hebben een zachte, dikke, dunne en slanke vacht die zij vaak kort kunnen houden met behulp van regelmatige verzorging. De typische kleur van de vacht is een melkachtige kleur met donkere tabby-strepen en diverse tinten grijs. De ogen zijn meestal een amber-bruine of yoga-groene kleur. Burmilla’s hebben ook kleine, afgeronde oortjes en een korte, ronde staart.

Burmilla’s hebben een ondeugende, speelse persoonlijkheid. Ze zijn erg actief en vriendelijk, je kunt ze trouwens goed opvoeden. Ze spelen graag en houden er wel van om aandacht van hun baasjes te krijgen. Ze hebben ook een fijn instinct voor veiligheid en zullen er altijd voor zorgen dat ze weg zijn als er gevaar dreigt. Hoewel ze klein zijn, kunnen ze erg liefdevol zijn voor hun baasjes.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Burmilla is tussen de 12 en 15 jaar. Dit maakt het een van de langer levensduur kattenrassen. Omdat er geen erfelijke ziekten zijn geërfd van voorgaande generaties, kunnen Burmilla’s baasjes genieten van een lange gezonde levensduur.

Conclusie

De Burmilla kattenras is een vriendelijke en liefdevolle kat met een aantrekkelijke voorkomen. Hun zachte vacht, ondeugende persoonlijkheid en lange levensduur maken Burmilla’s een vertederende en onmisbare aanvulling voor ieder gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *