TopDierenwinkels

De British Shorthair Persian is een robuust uitziende kat met een zachte en kalme persoonlijkheid. Ze behoren tot één van de meest populaire kattenrassen en hebben een lange geschiedenis. Lees in dit artikel alles over deze specifieke kat en waarom je deze stevige kat bij je thuis wil hebben.

Uiterlijk en Grootte

British Shorthair Persian

De British Shorthair Persian heeft een affreus uiterlijk, waardoor ze als baby al stoer en volwassen lijken. Ze heeft een brede, stevige kop met mooi geronde oren en diepliggende, donkere ogen. Haar lichaam met heupen en niveauvacht zijn zwaar en gedrongen voor een kat. Ze kunnen tussen de 3-6 kg wegen en zijn een van de zwaardere kattenrassen.

Vacht

De British Shorthair heeft een ondeugende, naar buiten staande vacht die dicht, dichter en gemakkelijk te verzorgen. De vacht mag 1-2 keer in het jaar worden geborsteld om losse haren te verwijderen. Deze katten hebben ongeveer tien kleuren, variërend van blauw-grijs tot paars-koper.

Karakter

De British Shorthair Persian heeft een rustig, maar actief karakter. Ze hebben zelfvertrouwen en zijn zelfstandig en sociaal. Ze houden van knuffelen en spelen. Ze eten veel en kunnen overgewicht krijgen, dus moet op de voeding gelet worden. Ze staan bekend om hun goedaardige, liefhebbende en charismatische persoonlijkheid.

Oorsprong

De verbazingwekkende Britse korthaar is afgeleid uit de Europese korthaar en is gefokt om te dienen als begleidingskat. Vanwege hun kalme, maar beweeglijke aard en hun vermogen om te spelen, staan ​​ze hoog aangeschreven als gezelschapsdieren. De British Shorthair kreeg zijn naam in de 19e eeuw toen het werd kruist met andere rassen zoals de Turkse Angora’s.

Leesverwachting

De British Shorthair Persian heeft een gemiddelde levensverwachting van 15-20 jaar, waardoor het een van de langstlevende katten is. Ze hebben weinig gezondheidsproblemen, maar sommige kunnen last hebben van hypertensie, obesitas en hypertensie.

Samenvattend

De British Shorthair Persian is een zwaar, robust kattenras met een affreus uiterlijk. Ze hebben een zacht, geduldig en kalme karakter en ze kunnen gemakkelijk met kinderen omgaan. Met 15-20 jaar levensverwachting en weinig gezondheidsproblemen, is de British Shorthair een geweldige keuze voor een gezelschapsdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *