TopDierenwinkels

De Britse Korthaar is een stevig gebouwd, robuust kattenras dat gevoelig is voor enthousiaste aandacht en gratie bezit. Ze hebben grotere oren, fors lichaam en krachtig postuur. Deze kat is een echte aanwinst voor iedere kattenliefhebber.

Grootte & Vacht

Britse Korthaar

Het gemiddelde gewicht van de Britse Korthaar ligt tussen de 4,5 en 9 kilogram. De populaire vacht is kort en zwaar, met een dikke ondervacht laag. De haren zijn warm aanvoelend en stevig, wat deze kat een stijlvolle uitstraling geeft. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, zilver, wit en crème.

Karakter

De Britse Korthaar is een soort van katten die graag bij hun gezin horen. Ze hebben een rustige en geduldige persoonlijkheid, waardoor ze bij gezinnen met kinderen goed passen. Met een goed stuk speelgoed of interessante activiteiten maken ze deel uit van het familiale entertainment. De Britse Kortharen kunnen makkelijk contact leggen met anderen en geven graag menselijke aandacht.

Oorsprong

De Britse Korthaar is afgeleid van dezelfde lijn als de Europese Korthaar, die zich ontwikkelden als een hybride tussen de Street en de Wildcat. Ze hebben de mogelijkheid gehad om te kruisen met Pers, Angora en andere rassen. De Britse Korthaar is ontstaan om te fungeren als showkat, maar is later een veelzijdig huisdier geworden, dat vriendelijk en gezellig met mensen omgaat.

Levensverwachting

De Britse Korthaar heeft, afhankelijk van zijn zorgniveau, een levensverwachting tussen 12 en 15 jaar, wat een redelijk lange levensduur is, vergeleken met andere kattenrassen. Door hun verloren of verwaarloosde ledematen te onderhouden, gehoorzaamheidstrainingen te geven en goed te eten en te drinken, adviseren katdeskundigen om de gemiddelde levensverwachting te verlengen.

Conclusie

In feite heeft de Britse Korthaar de perfecte mix van weerbaarheid en schattigheid, met een zacht karakter en verfijndheid. Het is een zeer goed aangepast ras met mooie gelaatstrekken, waar je als eigenaar van geniet. De Britse Korthaar heeft kleine oren en een aantrekkelijk postuur, wat ze perfect maakt als gezelschapsdier. Zoals met elk kat, heb je liefde en zorg nodig voor de Britse Korthaar, in ruil daarvoor krijg je een kat die je constant verrast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *