TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een prachtig en goedaardig kattenras waarmee je een levenslang bondgenootschap opbouwen kunt, is deze Balinees-Javanaise kat misschien wel precies wat je zoekt. Het is een kat met een fijn karakter, charmante gewoontes en eenextra dose koninklijke uitstraling.

Grootte, vacht en karakter van de Balinees-Javanaise kat

Balinees-Javanais

De Balinees-Javanaise kat is een middelgrote kat, meestal enigszins gestroomd van afmeting. Zijn kop is lang, meestal wat afgerond, en heeft een eindeloze knuffelfactor. De vacht kan van kleur variëren, van donkerbruin, grijs en paars tot wit en crème. Hij heeft een lange vacht met een zijdezachtundercoat die een zachte en aaibare borstel geeft, met name in de wintermaanden wanneer het koud is.

Een unieke eigenschap van de Balinees-Javanaise kat die hem onderscheidt van andere rassen, is zijn volkomen evenwichtige en onverschillige karakter. Hij is een erg rustige kat die gehoorzaam is en goed omgaat met human, kinderen en andere dieren. De balinezers-javans, waarvan het ras afkomstig is, zijn beroemd om hun zwemvaardigheid, wat betekent dat deze katten ook graag een duik nemen in water.

Oorsprong en levensverwachting van de Balinees-Javanaise kat

De Balinees-Javanaise kat heeft zijn oorsprong aan de oevers van de Java-zee. Hij is een stamvader van vele andere kattenrassen, waaronder de Chartreux, de Franse Korthaar en de Russisch blauwe kat. Net als veel van zijn soortgenoten is hij kortstondig gezien, want als hij gemiddeld wordt behandeld, leeft hij tussen de 14 tot 18 jaar.

De Balinezers-Javanais kat is een echte aristocraat voor de kattenliefhebber. Door hun charismatische uitstraling en goed karakter zijn deze schattige katten een fantastische editie aan elk huis. Zijn vrolijke en aanhankelijke gedrag zal zeker met alle leden van het gezin een zwak oproepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *