TopDierenwinkels

Hoe Groot Ze Zijn

Chartreux

Chartreux behoren tot de grootste katten. Ze kennen zowel sterke als zachte trekken. Ze worden fefokt voor hun karakter en niet alleen hun uiterlijk, kunnen deze prachtige dieren een hoogte bereiken van 18-20 inch en een gewicht van 8-18 pond.

Vacht van een Chartreux

Een van de meest bijzondere dingen aan Chartreux katten is hun prachtige, dikke en pluizige jasje. Ze hebben een twee-laagse vacht van korte, dichte en stugge kattenhaar. De bovenlaag is dunner en voorzien van korte, platte, glazige krulharen. De lagere laag bestaat uit dikkere donsvacht waardoor de kat een fluffytte en pluizige look krijgt. De kleur is meestal donkerachtige grijs, maar kan ook bruin en lichtere tonen hebben. Deze geniale katten hebben grote driehoekige ogen met een amber of gouden kleur.

Karakter van een Chartreux

Net als alle andere katten, zijn Chartreux katten ongelooflijk aanhankelijk en speels. Ze zijn bekend om hun aanhankelijkheid en vriendelijkheid. Ze geven de voorkeur aan het kalmeren van hun eerste opwinding boven razend enthousiasme. Ze zijn rusteloos, levendig en lief. Maar dit betekent niet dat ze oud worden. Ze hebben enorme hoeveelheden energie en de neiging om hun humeur te vertonen. Ze worden bestempeld als intelligent, liefdevol, makkelijk te trainen en kalmerend.

Oorsprong van een Chartreux

De Chartreux kat is afkomstig uit Frankrijk. Er is een legende dat deze katten afstammen van de bergaapken die de Fransen hebben gehouden voor het aanboren van kaas. De katten zagen er wat wilder uit maar na veel fokken werden ze meer gedomesticeerd. Tegenwoordig, worden deze schattige katten over de hele wereld gezien in privé-huishoudens.

Leesverwachting van een Chartreux

Chartreux katten leven gemiddeld 12-18 jaar, wat langer is dan gemiddeld is voor katten. Hun gezondheidsniveau is gewoonlijk goed, maar er zijn bepaalde problemen waarvan dierenartsen denken dat ze meer voorkomen bij deze kat. Dit omvat hypertropische cardiomyopathie (HCM), hypothyreoïdie, cystinurie en patellaluxatie. Wil je een Chartreux? Dan moet je je realiseren dat ze meer aandacht nodig hebben dan sommige andere kattenrassen.

Samenvatting

Al met al, Chartereux katten zijn een geweldige keus voor iedereen die een liefdevolle en aanhankelijke gezelschapskat wil. Door hun mooie bontjasje, evenwichtige persoonlijkheid en lange levensverwachting, kan je wel zeggen dat ze echt een poot afhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *