TopDierenwinkels

De Amerikaanse Korthaar is een schattig kattenras met een interessant uiterlijk. Dit kattenras heeft over het algemeen relatief kort, glad en glanzend haar. Hoewel dit kattenras dezelfde grootte als gemiddelde katten heeft, staat het bekend om zijn karakter. Deze kat is rustig, trouw, behulpzaam en afhankelijk. Naast deze eigenschappen is de Amerikaanse Korthaar ook matig actief, intelligent, grappig en zorgzaam.

Grootte, Vacht en Oorsprong van De Amerikaanse Korthaar

Amerikaanse Korthaar

De Amerikaanse Korthaar is langer dan hij hoog is. De kat heeft een kurkdroge vacht, die in verschillende kleuren kan verschijnen. Het ras heeft een flinke, brede kop met flinke oren die voorwaarts gericht staan. Het oorspronkelijk slagingspercentage bij vermeerdering was minder dan 10%, maar er werd gewerkt aan zijn ontwikkeling.

De Amerikaanse Korthaar is een resultaat van een kruising in de Verenigde Staten. Een ander kattenras, de Korat, werd gekruist met diverse andere populaires kattenrassen totdat de populaire Amerikaanse Korthaar werd geboren. Gezien het huishoudelijke karakter van dit kattenras, is de Amerikaanse Korthaar algemeen populair geworden.

Karakter en Levensverwachting

Omdat de Amerikaanse Korthaar zo gehoorzaam is, is hij vriendelijk met iedereen, ook met kinderen. De kat is gepast gezelschap voor alle leeftijden. Zijn ijver en jeugdige energie zorgen ervoor dat hij prima kan rennen, spelen, verkennen en veel actief eigen tijd besteden. Met andere katten is ze over het algemeen vriendelijk, maar ook zijn er een aantal waarmee hij extra goed samen kan gaan.

Het gemiddelde levensverwachting van de Amerikaanse Korthaar is tussen de 11 en 15 jaar. Het is mogelijk dat de kat langer leeft als hij goed verzorgd wordt en de juiste voedingsstoffen krijgt. Bij een goede verzorging krijgt de Amerikaanse Korthaar voldoende lichaamsbeweging en actieve speluren om zijn behoeften te vervullen.

De Amerikaanse Korthaar heeft een goed humeur, wat goed combineert met zijn rijke geschiedenis. Het is de perfecte echtgenoot voor veel kattenliefhebbers. Zijn interessante uiterlijk, heerlijk karakter en ondeugendheid maken dit ras uniek en verrassend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *