TopDierenwinkels

De Dwergschnauzer is een oud hondenras dat bestaat uit populaire middelgrote terriers en is afkomstig uit het Zuid-Duitse gebied van de Alpen. Het hondenras is enkele decennia oud en heeft door de jaren heen talloze aanhangers gehad. Ondanks dat het ras niet zo populair is, is het nog steeds makkelijk te vinden.

Grootte, Vacht en Karakter

Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer is een middelgrote terriër met een gemiddelde schofthoogte van 25 cm. Het heeft een zeer dikke en korte intelligente vacht die donkerder of lichtere shades van zwart, zilver of zwart-gepeperd kan hebben. Als het gaat om karakter, heeft de Dwergschnauzer een vrolijk, energiek en speels karakter. Het is een trouwe maat, maar heeft enige waakhond vooral als het om vreemden gaat.

Oorsprong en Levensverwachting

De Dwergschnauzer is ontwikkeld in het Zuid-Duitse gebied in de late negentiende eeuw door het kruisen van de Standaard Schnauzer met de Affenpinscher, het Middenslag Pinxtcher en het Zwickau Pinscher. De levensverwachting van de Dwergschnauzer varieert meestal van 12 tot 15 jaar, afhankelijk van de gezondheid en levensstijl.

Conclusie

De Dwergschnauzer is een vrolijk hondenras dat gemakkelijk te hanteren is. Het is een middelgrote hond die de neiging heeft energiek, leergierig en opmerkzaam te zijn. Het is een trouwe maat die vooral gedijt met juiste training en sociaal worden. Bovendien heeft het een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *