TopDierenwinkels

De Basset Hound is waarschijnlijk één van de meest kenmerkende hondenrassen, wat komt door hun fysieke kenmerken. Basset Hounds staan bekend om hun lange, oren, hun plagerige ogen en hun charisma. Hoewel hun uiterlijk grappig en speels is, hebben Basset Hounds een lange en verheven geschiedenis.

Grootte & Vacht

Basset Hound

Basset Hounds zijn een van de kleinere rassen. Ze wegen tussen de 16 en 25 kilo en zijn meestal 33-38 cm hoog. Ondanks hun kleine maat kunnen Basset Hounds een krachtig gebouwd lijf hebben. Zowel mannelijke als vrouwelijke Basset Hounds hebben een krachtig lichaam met een dikke vacht die meestal kort en los is. De kleuren van de Basset Hound vacht kunnen gevarieerd zijn, van bruin en wit tot rood en gestroomd.

Karakter

Het karakter van de Basset Hound is een van de meest generatief gestelde functies van het ras. De meeste Basset Hounds zijn speels en energiek, maar tegelijkertijd lief en trouw aan hun eigenaar. Hoewel ze openstaan voor iedereen, zullen Basset Hounds instinctief beschermend zijn naar hun familie. Ze zijn een aanhankelijke metgezel die van wandelingen, spelen en cuddles houdt.

Oorsprong

De Basset Hound stamt af van de Franse St. Hubert, samen met andere kleinere rassen, zoals de Beagle. Het ras kreeg echt erkenning in het Verenigd Koninkrijk in de 19e eeuw, toen hertblijven populair werd. Basset Hounds werden aanvankelijk gefokt om mee te gaan in het jachtgezelschap, aangezien ze langzame bewegingen hadden en hun gevoelige, lange neus gebruikten om de geur van wilde dieren op te sporen.

Levensverwachting

Net als mensen, worden Basset Hounds ouder naarmate ze ouder worden. Hun levensverwachting is meestal 11-13 jaar. Maar Basset Hounds hebben ook een aantal gezondheidsproblemen die hun levensverwachting kunnen beïnvloeden. Deze problemen kunnen varieren van allergieën en gedragsproblemen tot de meer ernstige ziekten en aandoeningen. De meeste gezondheidsproblemen van Basset Hounds zijn te verhelpen met zorg en regelmatige check-ups bij de dierenarts.

Basset Hounds zijn vriendelijk, speels en een lieflijke metgezel. Ze zijn loyaal naar hun eigenaar maar ook volledig open naar vreemden. Met hun lange, krachtige lichamen en korte, glanzende vacht, deze honden nemen de show over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *