TopDierenwinkels

De Beagle is een log, energiek en intelligent hondenras. Een hond die door de meeste eigenaars als een stuk speelgoed wordt beschouwd. Toch is het belangrijk om te weten dat de Beagle een sterk eigen karakter heeft en niet alleen maar schattig en lief is. In dit artikel kom je te weten wat de Beagle is en meer over deze prachtige hond.

Oorsprong

Beagle

De Beagle stamt oorspronkelijk uit het Groot-Brittannië. De Beagle is gefokt voor de jacht. Het ras is een van de kleinste hondenjachthonden en heeft een scherp reukvermogen. De eerste Beagles zijn waarschijnlijk al meer dan 400 jaar geleden gefokt. In de 19e eeuw begonnen Engelse fokkers met het kweken van kleinere Beagles met kleiner formaat. Ook de karakters van de Beagle zijn door de jaren heen veranderd. Vroeger was de Beagle een stevige, vrolijke en energieke hond, maar nu is de Beagle meer gehoorzaam, geliefd bij mensen en kan hij makkelijk aangepakt worden.

Uiterlijk

Beagles hebben een korte en dichte vacht die gemiddeld 6 tot 8 inch lang is. De vacht kan variëren van wit en lichtbruin tot donkere kleuren. Beagles hebben ook prachtige donkerbruine ogen en zijn meestal te vinden met een vlekje tussen hun donkere ogen. Verder hebben de meeste Beagles een vrij kleine kop, donkere neus, halflange staart en kleine, middelgrote oren. Hij is een klein ras met een schouderhoogte van ongeveer 33 – 38 cm

Karakter

De Beagle is vrolijk, lief en leergierig. Ze hebben ook veel energie en kunnen graag lange wandelingen maken. Ze zijn erg lief en verwelkomen iedereen. Beagles houden ervan om met iedereen deel te nemen aan activiteiten. Ze zijn makkelijk te trainen en zijn erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook zijn ze erg waakhondig, wat betekent dat ze je huis net zo goed en alert bewaken als grotere hondenrassen.

Gezondheid

Beagles hebben een gemiddelde levensverwachting van 11 tot 15 jaar. Ze hebben ook een aantal gezondheidsproblemen waarmee eigenaren rekening moeten houden. Ze hebben een gevoelig oor voor allergieën, epilepsie, gebrekkig zicht en heupdysplasie. Daarom is het van groot belang dat je de Beagle regelmatig naar de dierenarts neemt voor check ups om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft.

Conclusie

De Beagle is een populair hondenras vanwege zijn energieke en speelse karakter, maar ook vanwege zijn onweerstaanbare uiterlijk. Beagles kunnen goed overweg met mensen en andere dieren en zijn gemakkelijk te trainen. Hoewel ze een aantal gezondheidsproblemen kunnen hebben, hebben ze meestal een gemiddelde levensverwachting van 11 tot 15 jaar. Met het juiste voedsel en regelmatige bezoekjes aan de dierenarts, kan de Beagle de perfecte huisdier voor je gezin zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *