TopDierenwinkels

Oorsprong

De Trakehner is afgeleid van oriëntaalse rassen, met behulp van inheemse Duitse paarden. Het ras is zo’n 100 jaar geleden ontwikkeld. Hoewel de Trakehner in het verleden gebruikt is voor de militaire dienst, heeft het paardenras vooral bekendheid verworven als een veelzijdig sportpaard. Dit komt door zijn behendigheid en ervaring met dressuur, eventing, showjumping en een scala aan andere sporten. Het paardenras Trakehner is nu wereldwijd erkend. Trakehners worden gehouden door fokkers in Noord-Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa.

Uiterlijk

Trakehners zijn zo’n 15 tot 17 hands hoog. Ze zijn slank maar stevig gebouwd, wat hen een sterk uithoudingsvermogen geeft. Ze hebben lang, recht haar waaronder de manen staan. Ze hebben brede, lichtgevende ogen en een kenmerkende gespierde, gedrongen hals. De hoeven zijn kort en stevig en ze hebben krachtige benen. Vaak komt dit ras voort uit het dorpscircuit, waardoor het typisch Duitse temperament behouden is gebleven, wat zich uit in nooit aflatende nieuwsgierigheid, vasthoudendheid en gehoorzaamheid.

Karakter

Trakehners staan bekend om hun vriendelijke en nobele karakter. Ze zijn zachtaardig, intelligent, speels, trouw en eerlijk. Ook zijn ze erg gevoelig en hebben ze een sterke wil om te behagen. Ze worden beschouwd als veelzijdige paarden en ze worden vaak gebruikt voor dressuur, eventing, showjumping en andere sporten. Ze staan ook bekend als goede verzorgings- en therapiepaarden, omdat ze intelligent en liefdevol zijn en meestal goed reageren op mensen.

Trakehners hebben een goede work ethic en worden meestal goed gedisciplineerd, maar hebben een sterk karakter. Ze hebben veel tolerantie en kunnen veel leren, maar hebben ook een sterk verzet tegen dwang. Het is belangrijk om deze paarden de juiste tools te geven en de juiste training te geven om ze te laten begrijpen wat van hen wordt verwacht zonder hen bang te maken.

Levensverwachting

Trakehners hebben een lange levensverwachting omdat ze sterk en gezond zijn. Aan het eind van hun leven bereiken ze meestal een leeftijd van 25 jaar of ouder. Vaak kunnen ze langer leven en worden ze gezien als de meest langlevende paardensoort. Ze moeten echter goed worden verzorgd om af te koelen na een intensieve training.

Conclusie

De Trakehner is een paardenras met een sterk uithoudingsvermogen en vriendelijk karakter. Het is een veelzijdig paardenras dat in staat is om dressuur, eventing, showjumping en andere sporten te presteren. Trakehners zijn sterk gebouwd en hebben een slanke, maar stevige constructie. Ze staan bekend om hun intelligenter karakter en liefdevolle persoonlijkheid en hebben een lange levensverwachting. Trakehners hebben een goed werkethos en kunnen veel leren als ze goed worden getraind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *