TopDierenwinkels

De Tennessee Walking Horse is een Amerikaans paardenras dat tot de koudbloedige paarden rassen behoort. De Tennessee Walking Horse is een krachtig, rustig en atletisch ras en staat vooral bekend om zijn bijzondere gang. Dit ras stamt af van de Narragansett Pacer, een oud Engels koudbloed, met de Scoot Meeker. De Narragansett Pacer was ooit een beroemd lucht masker in de show ringen.

Uiterlijk

Tennessee Walking Horses hebben een atletisch, krachtig gebouwd lichaam en hebben hoofdzakelijk een vleeskleurige vacht. De meeste paarden zijn zwart, bruin, sorrel of vos. Ze hebben een gewicht tussen de 450 en 550 kilo. De stokmaat varieert van 1.48 m tot 1.62 m. Het hoofd is doorgaans lepelvormig en heeft een lange, krachtige hals, die vanaf het schouderblad naar beneden slanker wordt.

Karakter

De Tennessee Walking Horse is een zeer intelligent, zacht en aanhankelijk ras. Ze hebben een grote nieuwsgierigheid, maken snel contact en kunnen makkelijk worden geleerd. Ze hebben een rustig temperament en zijn makkelijk opvoedbaar en meegaand. Ze hebben een goed vermogen om te leren en leren vaak snel. Ze hebben een hoge blijvende intelligentie.

Oorsprong

De Tennessee Walking Horse is een kruising tussen de koudbloed Narragansett Pacer en de Scoot Meeker. De oorsprong van het ras dateert terug tot het einde van de 19de eeuw. De Tennessee Walking Horse is een paardenras dat is gefokt met de bedoeling om een ras te creëren met een snelle en elegante pas. Het was een ras dat was ontworpen om krachtig, elegant en comfortabel tegelijkertijd te lopen.

Levensverwachting

Tennessee Walking Horses staan ​​bekend om hun geweldige levensverwachting. De gemiddelde levensverwachting van de Tennessee Walking Horse ligt tussen de 25 en 30 jaar. Omdat dit een Amerikaans paardenras is, is de gemiddelde levensverwachting lager. Het is belangrijk dat je begrijpt dat het belangrijk is om een ​​goede verzorging en verzorging aan je Tennessee Walking Horse te geven om ervoor te zorgen dat ze gezond en actief blijven.

Conclusie

De Tennessee Walking Horse is een krachtig, rustig en atletisch paardenras en staat vooral bekend om zijn bijzondere gang. Ze hebben een gewicht tussen de 450 en 550 kilo en hun stokmaat varieert van 1.48 m tot 1.62 m. De Tennessee Walking Horse is een zeer intelligent, zacht en aanhankelijk ras. Ze hebben een goed vermogen om te leren en hebben een gemiddelde levensverwachting tussen de 25 en 30 jaar. Als je op zoek bent naar een rustig en lief paard om mee te genieten, is de Tennessee Walking Horse de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *