TopDierenwinkels

Karakteristieken

De Suffolk Punch is een prachtig en oersterk paardenras dat dateert uit de zeventiende eeuw in de omgeving van Suffolk, Engeland. Het paard heeft een lichtbruine vacht met een rode gloed. De staart en manen zijn donkerder, van grijs tot zwart. Ook kenmerkend voor dit paard is de witte en brede borst. De schofthoogte varieert tussen 14.2 en 16.2 handen.

Oorsprong

Suffolk Punches werden voor het eerst gefokt in Suffolk, Engeland. Ze werden mogelijk gefokt uit de Paarden van Norfolk, landarbeiderspaarden die ook bekend staan als de Giant Horse of Norfolk. Ze waren vanaf het begin geschikt voor de landbouw in de lokale omgeving, waar landarbeiders ze gebruikten voor ploegen en het vervoer van landbouwproducten. Deutsche Warmbloedpaarden en Lagelandsche paarden werden eveneens gefokt, waarmee de Nederlandse stammen het paard voortgebracht hebben. Hierdoor is de Suffolk Punch een van de meest krachtige paardenrassen van het Verenigd Koninkrijk.

Karakter

Suffolk Punches zijn kalme en makkelijk om mee te werken. Ze hebben een hoge intelligentie en zijn heel loyaal. Ze zijn geweldig met kinderen omdat ze geduldig met de kleintjes zijn. Ze zijn ook erg intens en attent. Ze zijn erg alert naar geluiden, geuren en bewegingen.

Verwachte levensduur

Suffolk Punches worden doorgaans tussen de 18 en 20 jaar oud. Gezien hun sterke lichaam en weerstand tegen ziekten kunnen de meeste van deze paarden een goede levensverwachting hebben als ze goed voorbereid en verzorgd worden. U wilt een goede voederplan voor hen hebben om hun levensverwachting te maximaliseren.

Gebruiksmogelijkheden

Deze grote, robuuste paarden zijn nog steeds erg geliefd als arbeidspaarden. Toen de technologische ontwikkelingen de landbouw veranderden, verplaatsten veel Suffolk Punches zich naar andere taken. Het paardenras werd gebruikt in steden voor het trekken van wagens en voor tuinwerk. Ze zijn ook geliefd als dressuurpaarden, omdat ze zacht en makkelijk te berijden zijn. Ze zijn ook een populaire keuze als rijpaard voor langere afstanden, omdat ze krachtig zijn met een aanzienlijke uithoudingsvermogen.

Conclusie

De Suffolk Punch is een prachtig paardenras dat positief bekend staat om hun kracht, karakter en liefde. Ze hebben een volle, rode vacht en kunnen worden gebruikt als landbouw- en tuinpony’s, dressuurpaarden of als rijpaard voor lange afstanden. Op de juiste manier gevoederd en verzorgd kunnen de Suffolk Punches een levensverwachting van 18 tot 20 jaar hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *