TopDierenwinkels

De Selle Français, ook wel Frans Zadelpaard genoemd, is een uiterst verscheiden en elegant paardenras. Het ras is vooral bekend om zijn opmerkelijke intelligence, ridbaarheid en toevallige schoonheid. De spreekwoordelijke oh-la-la capaciteiten van dit ras maken het tot een favoriet paardenras onder de grote show ruiters. Selle Français paarden zijn de ideale partners voor de geweldige atletische prestaties die zij leveren, zowel in de dressuurring als in het veld.

Grootte

Selle Français paarden zijn relatief groot, meestal variërend tussen de 15.3 en 17 handen. Door hun grote grootte hebben ze de reputatie makkelijk met gewicht te draaien, dit zowel met zonder zadel.

Vacht

Selle Français paarden hebben meestal een donkere, glanzende vacht van welk kleur dan ook. Ze hebben een gespierde en atletische bouw die breed en sterk is, perfect voor de prestaties die gevraagd worden om mee te kunnen doen aan verschillende paardensporten.

Karakter

Als je aan een Selle Français paard denkt, denk je meestal aan wilskracht en dapperheid. Het ras is ontwikkeld voor het terrein ‘sporten’. Als gevolg hiervan hebben de Selle Français paarden veel zelfvertrouwen en zijn zij zeer intelligent. Ze zijn uiterst beeldschoon en evenwichtig, een eigenschap die hen onderscheidt van veel andere paardenrassen.

Oorsprong

Selle Français paarden zijn hun oorsprong gaan zoeken in Frankrijk, waar ze gehuisvest worden en getraind worden voor paardensport. In het begin werden de paarden gebruikt als postpaarden door de Franse adel om van de ene stad naar de andere te reizen. Later werd het Franse servicemilieu versierd met Selle Français paarden. In de twintigste eeuw werden er competities gehouden met de paarden en begonnen ze deel uit te maken van Franse heldendaden. Tegenwoordig zijn de paarden over de hele wereld te zien.

Levensverwachting

Net als bij andere paardenrassen is de levensverwachting van een Selle Français paard afhankelijk van veel factoren, waaronder het genetische profiel, leefomgeving, verzorging en activiteiten. Makkelijker gezegd, het ras kan meestal worden verwacht tussen de 20 en 25 jaar oud te worden. Het temperament en het karakter spelen ook een belangrijke rol in de levensduur van de Selle Français paarden. De meeste gezonde exemplaren worden betrouwbaar oud met een goede verzorging.

De Selle Français is een waardevol en mooi paardenras. Het paard heeft al meerdere verhalen geschreven over zijn moed en loyaliteit. Van postpaard tot topsporter: de Selle Français paarden zijn een veelzijdig, elegant en intelligent oogverblindend paardenras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *