TopDierenwinkels

Grootte

De Rocky Mountain Horse is een middelgroot paardenras, met een “standaardhoogte” (niet hoger dan 14,3 hand) volgens de American Livestock Breeds Conservancy. Ze zijn steviger dan hun Amerikaanse Voorloper, het “Appaloosa Horse”. De Rocky Mountain Horse heeft een sterk en harmonieus skelet en normaal-brede, stabiele benen. De manen stemmen overeen met een gladharig en kortharig ras.

Vacht

De meeste Rocky Mountain Horses hebben een blokpatroon, zoals gevonden bij deze paardenrassen. In de meeste gevallen kan deze vacht worden beschreven als leopard geprint, hoewel er vele verschillende vachtpatronen zijn. Vaak hebben ze een unieke ‘schoenloper’ -patroon op hun schouders en veel paarden hebben rijke kleuren met de kenmerkende zwart-witte stippen en glimmen in zonlicht. Hoewel ze in alle kleuren voorkomen, is het meest voorkomende patroon dat van een donkerbruin paard met lichte vachtpatronen.

Karakter

Rocky Mountain Horses zijn zachtaardige dieren die de eigenschap hebben om aan te voelen wat van iedere persoon wordt verwacht. Ze zijn favoriet bij kleine kinderen en beginnersruiter. Ze zijn nieuwsgierig, houden van gezelschap en zijn alert op het spoor. Zodra ze vertrouwd zijn met hun omgeving zijn ze rustig en makkelijk te beheren.

Oorsprong

De oorsprong van de Rocky Mountain Horse heeft een lange en grote overhoring. Uit verhalen gaan is gebleken dat een aantal van de voorouders van de Rocky Mountain Horse afkomstig waren van de naburige Appaloosa Horse. Uiteindelijk voerde een man genaamd John T.roy, een kudde aan in het gebergte van Kentucky in 1910. De resulterende paarden werden toen bekend als het ‘Kentucky Mountain Saddle Horse’.

Levensverwachting

De Rocky Mountain Horse heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 25 jaar. Dit is vergelijkbaar met die van andere paardenrassen. Hoewel de meeste van deze paarden langer leven, hebben sommige gezondheid- en voedingsproblemen al in hun jonge jaren geleid tot vroege dood van het paard. Daarom is het belangrijk om je paard deskundig de verzorging te geven die hij nodig heeft om helemaal in topvorm te blijven. Het zou ook aanbeveling zijn om jaarlijkse vaccinaties uit te voeren en om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles.

EindOordeel

De Rocky Mountain Horse is een gezonde, sterke en betrouwbare co-piloot voor iedereen die deze omhelsd. Met hun rustige aard, alertheid en intelligentie, zijn deze paarden een perfecte partner voor recreatie-activiteiten zoals reizen, ga-en-staan, dressuur en western-activiteiten. Het is een bijzonder paardenras dat geschiedenis heeft geschreven, en dat tegenwoordig aan het werk gezet kan worden als een van de meest betrouwbare en liefdevolle partners, in zowel recreatieve als therapeutische instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *