TopDierenwinkels

Grootte

De Quarter Horse is een relatief klein paardenras. Hij meet gemiddeld tussen de 1,45 – 1,55 meter hoogte.

Vacht

De vacht van dit paardenras is op veel verschillende manieren variabel. Over het algemeen heeft de Quarter Horse een korte, effen lichtbruine tot zwarte vacht met lichtere aftekeningen.

Karakter

De Quarter Horse is een rustig paardenras met een belangrijkste kenmerk dat hij erg geduldig is. Ze staan bekend om hun communicatieve kwaliteiten, die door hun intelligentie verder worden verfijnd. Als je de kans hebt om hen beter te leren kennen zul je ontdekken dat ze zeer gezellig en betrouwbaar zijn.

Oorsprong

De Quarter Horse is afkomstig uit Noord-Amerika en is ook bekend als een van de oudste paardenrassen ter wereld. Hij is het resultaat van de kruising tussen de Spanjaardse Mustang, de Frans-Spaanse Morgan Horse, de Engelse Pleasure Horse en de Nederlandse Tarpan Horse. De naam komt van hun fantastische vermogen om een kwart mijl te rennen in de snelste tijd die toen bekend stond.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Quarter Horse is ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar. Hoewel er gevallen zijn waarin dit paardenras ouder dan dertig jaar oud is geworden. De levensverwachting hangt af van de leefomstandigheden, het verzorgingsniveau, de gezondheid en de genetische historie van het paard.

De Quarter Horse is een zeer geliefd en uniek paardenras met veel interessante eigenschappen. Het is een buitengewoon intelligent en vriendelijk paard, dat bijna veilig is voor iedereen, van jonge kinderen tot volwassenen, en dat daarom een uitstekende keuze is voor beginners in de paardenwereld. Bovendien, door de optimale fysieke structuur en kenmerken, is het een paard dat geschikt is voor verschillende andere doeleinden zoals draverij, dressuur, western pleasure, longeren en zelfs voor vele discipline binnen de rodeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *