TopDierenwinkels

Groot, Mooi en Zacht

De Percheron is een stoer paardenras uit Europa dat vooral bekend is vanwege het stevige, sterke karakter, dit is vooral geschikt om trekwerk te doen. Een Percheron is stevig gebouwd, heeft een kleur variërend van lichtgrijs tot donkergrijs met steeds donkerder manen en staart. Hun bouw is stevig en ze zijn een van de grootste paarden die je zult vinden, met een gemiddelde hoogte variërend van 1,60 m tot 1,80 m, met name in staat tot 2 m hoog. Hun bouw is zeker de kracht van deze prachtige dieren, want de Percheron’s hebben het vermogen om te trekken en draagkracht te bieden waar anderen het bij lange na niet kunnen.

Karakter

Buiten hun bouw hebben Percheron’s hoogwaardig intelligentie en gevoeligheid dat als kenmerkend wordt gezien door de rasgenoten. Ze tonen ook een verrassend alertheid en leren bijna alles wat met hun bedoeld is om te doen. Deze paarden zijn zeer rustig en zachtaardig, wat betekent dat ze geen probleem zullen hebben met het werken voor hun eigenaar. Ze staan ook bekend om hun grote loyaliteit, wat betekent dat ze een eigenaar trouw zijn, wat hen de perfecte optie maakt om in team te rijden.

Oorsprong

De Percheron is afkomstig uit de Normandië en Anjou regio’s van Frankrijk, waar het ras werd gezien als een van de meest krachtige paarden die je zult vinden. In 1714 werd het geïntroduceerd in het Noord-Amerikaanse continent en heeft aanzienlijke populariteit gekregen vanwege de mogelijkheid om zware lasten te trekken die andere rassen niet kunnen. Tegenwoordig worden de Percheron’s gebruikt voor festiviteiten, parades, trekwerk, dressuur of als showpaard. Ook worden ze gebruikt in de film-en televisiewereld, waar hun schoonheid en kracht worden uitgebuit.

Lebensduur

De levensverwachting van een Percheron is gemiddeld zo’n 25 jaar, maar het komt niet vaak voor dat ze zo oud worden. Percheron’s zijn bekend om hun gezondheid en weerstand tegen ziektes en fysieke problemen, maar kunnen last hebben van gezondheidsproblemen zoals hoefzweren, longproblemen en stofallergieën. Om hun gezondheid optimaal te houden, is een regelmatig verzorgingsschema vereist, waarin onder andere hoefschoonmaak, regelmatig wormen en vaccinaties opgenomen moeten worden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een robuust, krachtig en mooi paard dan is de Percheron een geweldige optie. Ze worden gewaardeerd om hun schoonheid en vermogen, maar ze staan ook bekend om hun zachtheid. Bovendien is hun levensverwachting relatief hoog, wat er beter voor zorgt dat ze jarenlang met je meegaan. Al met al zijn zij een uitstekende keuze als je een paard van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *