TopDierenwinkels

Grootte

De Paso Peruano is een middelgrote paard en gemiddeld is de schofthoogte van de Paso Peruano tussen de 142 en 150 cm. Ze hebben vaak lange benen, een diep borstbeen en een vrij diepe buik. Hun lichaamsbouw is gemiddeld.

Vacht

De Paso Peruano heeft meestal een kastanje of een donkere vacht. Ze hebben ook vaak ronde ogen, een relatief korte neus of een breed voorhoofd. De staart en het hoofdhaar van deze paarden zijn zware, zijdeachtige manen.

Karakter

De Paso Peruano is een typisch rustig paard met een uitstekende stap, galoppade en springtechniek. Ze zijn zeer intelligent en voelen zich bijzonder goed thuis in rustige omgevingen. Ze zijn gevoelig, liefdevol en schranderen het meeste kinderen. Ze kunnen goed samenwerken met hun ruiters, maar ze hebben ook een sterk onafhankelijkheidsdrang en willen graag hun eigen gang gaan.

Oorsprong

De Paso Peruano komt oorspronkelijk uit Peru, wat uit hun naam is afgeleid. Volgens sommige legt hun naam verband met de afbeeldingen van de paarden uit de oude Peruaanse kunst. De oorspronkelijke naam van het ras is El Paso caballo.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Paso Peruano is ongeveer 20 tot 26 jaar, maar als ze goed worden verzorgd kunnen deze paarden 30 jaar of ouder worden. Ze kunnen goed overweg met andere paarden van hetzelfde ras, maar ook met paarden van andere rassen.

Conclusie

De Paso Peruano is een middelgrote paard met een kastanje of een donkere vacht, lange benen, een relatief korte neus en een breed voorhoofd. Ze komen oorspronkelijk uit Peru en zijn zeer intelligent en goedwillend. Hun gemiddelde levensverwachting is tussen de 20 en 26 jaar, maar als ze goed worden verzorgd kunnen ze ook wel 30 jaar of ouder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *