TopDierenwinkels

Afkomst en uiterlijk

Het Paso Fino paardenras is afkomstig uit Latijns-Amerika. In het bijzonder is de oorsprong van het ras gelegen in Columbia, Puerto Rico en Venezuela. Pasos zijn kleine maar robuust gebouwde paarden en staan bekend om hun unieke, stap-achtige gang. Dit is, ondanks dat een lopeer bij sommige Hipporegio’s in bepaalde regio’s toegestaan is, een Paso met een lopeer is geen ware Paso. De Paso Fino’s hebben een bescheiden maar stevig gebouw van de schoft tot de knie, aan het einde van deze lijn hebben de Paso’s een elegante poot en hoeven. Deze paarden kunnen variëren in stokmaat, variërend van 137 cm tot 157 cm, waarbij ze geen gewichtstoename hebben van de algemene stokmaat.

Een Paso Fino is meestal donkerbruin in kleur, maar kan variëren van een buffelbruin tot een heel donkerbruin. Andere kleuren zijn ongewoon maar komen voor, met inbegrip van wit en palomino. Een merrie heeft meestal een langere manen en staart dan de hengst. Ook hebben de Pasos Fino’s meestal een geslapen vacht. Paso Fino’s hebben hoefijzers nodig, meestal kleinere maten dan andere paardenrassen.

Karakter

Paso Fino paardenrassen hebben een uniek en gehoorzaam karakter. Ze worden vaak als vriendelijk en intelligent beschouwd. Ze zijn meestal erg gehecht aan hun verzorgers. De Paso Fino’s tonen een grote loyaliteit en waarderen de tijd die hun verzorgers aan hen besteden.

Het ras is ook bekend om zijn rustige en nederige geest. Honden kunnen meestal naast een Paso Fino lopen zonder angst of zenuwachtig te zijn. Ook zijn ze meestal geweldig met kinderen. Pasos zijn meestal duidelijk waarom ze deze eigenschappen hebben.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting voor Paso Fino’s is 20-35 jaar, waarbij het voor een paard van dit ras niet ongebruikelijk is om ouder te worden dan dit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, zoals bij alle paardenrassen, goed onderhoud en verzorging cruciaal is om ervoor te zorgen dat uw paard gezond en gelukkig is. Veel van de levensverwachting hangt af van de veelzijdigheid waarmee het paard behandeld wordt.

Geschiktheid als paard

Paso Fino’s zijn een populair ras vanwege hun geweldige gang. Omdat ze een ranke bouw hebben, zijn ze meestal sneller dan andere paarden. De Paso’s zijn ook bijzonder aantrekkelijk. Hoewel ze als een ras klein zijn, zijn ze geweldig als eenzit, verschillende dressuurverschillen, springen, stunts en westernplezier. Ze hebben ook een aantal verschillende stijlen van gang: de Fino, Cómodo en Paso Llano.

De Paso Fino is een geweldig ras om mee te lopen, maar ze zijn ook perfect voor degenen die op zoek zijn naar een paard om te schilderen. Deze paarden kunnen worden bereden voor de show, specifieke gangstijlen of gewoon omwille van plezier. Ze kunnen ook worden gebruikt voor therapie, wat ze een meer algemeen voorkomend paardrassen maakt voor iedereen.

Conclusie

De Paso Fino is een klein maar robuust paardenras dat afkomstig is uit Latijns-Amerika. Het heeft een unieke stap-achtige gang aan de hand waarvan deze populaire ras een eigenaardig voorkomen heeft. Dit ras is meestal rustig en gehoorzaam. Met goed onderhoud kunnen deze paarden een levensspanw van 20-35 jaar bereiken. De Paso Fino is een geschikt paard voor zowel beginners als gevorderen en kan in verschillende disciplines worden gebruikt, variërend van shows tot therapeutisch werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *