TopDierenwinkels

Het paardenras Morgan Horse is van Amerikaanse afkomst en staat bekend om haar unieke karakter en uiterlijk. Deze vier- of vijf-voetige, krachtige paarden hebben een lange levensverwachting en werden vaak gebruikt bij paardrijcontroleverzorging, sport, vee-apperdjacht, reizen en zelfs als een elk vormen van werk. Ze zijn een van de meest populaire paardenrassen in Amerika, waar ze alomtegenwoordig zijn in rendement en alledaagse ranchhanden. Hoewel de technische definitie van een Morgan Horse varieert, worden de meeste paardeneigenaren het erover eens dat ze mediummatige, energieke paarden zijn met genetische en temperamenteigenschappen die specifiek zijn voor het ras.

Grootte en Vacht

De schouderhoogte van een Morgan Horse varieert van 14,2 tot 15,2 hands, en de meeste mensen beschouwen het als een paard dat perfect is voor vele doeleinden. Een Morgan Horse heeft een langere rug dan een Arabisch paard, heeft ongeveer 20% meer kracht en is iets korter in haar nek dan een Quarter Horse. Ze hebben voornamelijk donkergrijs of bruin met witte maankoppen, maar ze komen ook in alle andere kleuren voort. In het algemeen hebben ze stijlvol, gedefinieerde ledematen met gespierde dijen en heupen. Ze hebben vrijwel altyd een dikke, zware manen en staart. Ze hebben dikke huid die versterkt is met goten, wat hen een vermogen geeft om buiten in elke weersomstandigheid en temperatuur te overleven.

Karakter

Algemeen gezien heeft een Morgan Horse een rustig, volgzaam karakter. Ze zijn gemakkelijk om mee te werken en ze hebben een sterk vermogen om te leren. In tegenstelling tot veel andere rassen, hebben de meeste Morgan Horses een hoog vermogen om technieken en commando’s te begrijpen en te onthouden. Ze bezitten een geweldige innerlijke sterkte en uithoudingsvermogen en staan ​​bekend om hun gedrevenheid om te presteren. Ze zijn makkelijk onder controle te houden en hebben een aangename aard. Ze respecteren de trainer op een speciale manier en hebben geen last van stemmingen of een slecht humeur.

Oorsprong

De Morgan Horse komt oorspronkelijk uit het noordoosten van Amerika, waar het ras werd gefokt door Justin Morgan in 1789. De volledige naam van Morgan Horse is Justin Morgan Horse, wat het paard onmiskenbaar aanduidt als een van de oudste Amerikaanse rassen. De moeder van het paard, Figure, was oorspronkelijk een gift van een lokale meneer om de verzadigde leningen tussen de twee te betalen. Hoewel het niet volkomen duidelijk is welk ander paardenras Figure verwekte, werd Morgan Horse later gecreëerd door het kruisen van verschillende andere rassen. De geselecteerde paardenrassen voor de fokkerij varieerden van Welsh-Arabische paarden, Norfolk-roadsters en sperhazen. Deze gekruiste technieken resulteerden uiteindelijk in de creatie van het unieke Morgan Horse.

Levensverwachting

De Morgan Horse heeft een lang leven, met een levensverwachting van 25 jaar of meer. Ze worden vaak gezien voor meerdere generaties op het zelfde terrein, dus hun genealogie is meestal goed gedocumenteerd. Ze houden van om in een ontspannen omgeving te verblijven en genieten van gezelschap in de weide. Daarom kunnen ze perfect functioneren als deelnemer of supporter van verschillende paardrijactiviteiten, van shows tot trailrides. Ook al hebben de meeste Morgan Horses geen specifiek gezondheidsprobleem, ze kunnen last hebben van alledaagse kwaaltjes, zoals hoefbevangenheid, allergische reacties en zelfs slechte voeding.

Kortom, met zijn krachtige, intelligente karakter, is de Morgan Horse zo’n kenmerkend paardenras dat het haar eredoelen verdient. Ze zijn sterk en makkelijk te temmen, waardoor ze een perfecte modderuiter zijn. Ze zijn veeleisend en willen altijd worden bewezen, Of het nu dressuur, arena of trailriding is, de Morgan Horse is altijd klaar om te bekoren op de meest ongewone manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *