TopDierenwinkels

Grootte en vacht

De Lusitano is een sterk paard met een groot uithoudingsvermogen. Het vertoont kenmerken met zowel de Andalusische als de Portugese Iberische paarden. Ze zijn gemiddeld ongeveer 1.60 meter hoog, met een licht gebouwd lichaam. Ze hebben een lange spitse neus en kleine, stevige kop. Hun vacht is meestal wreed, wat verschilt van andere Iberische rassen. De meest voorkomende vachtkleur is vosachtig, maar ook donkerbruin, zwart, sorrel of chestnut komen voor.

Karakter

De Lusitano kenmerkt zich door kracht en elegantie. Ze zijn sterk, slim en volgzaam, toonvast en erg gevoelig. Hun afgestemde bewegingen zijn elegant en stijlvol, waarmee ze een echte charme krijgen. Ze zijn erg opgewekt, houden van contact met mensen en zijn gemakkelijk te trainen. Ze vertonen geen neiging tot schroom of angst.

Oorsprong

De Lusitanistoemst is van oorsprong Portugese. Ze zijn genoemd naar de Lusitaniërs, een volk dat de meeste delen van het huidige Portugal bewoonde. De Lusitano wordt gezien als het nationale paard van Portugal, vanwege hun robuuste uiterlijk en sterke persoonlijkheid. De Lusitano is de afgelopen eeuwen ontstaan door het kruisen van oude Iberische rassen en is daarom ook goed bestand tegen verschillende klimaten.

Levensverwachting

De levensverwachting van een Lusitano kan variëren van ongeveer 20 tot 30 jaar. Ze zijn bijzonder hardnekkig en sterk, wat vaak langere levensverwachtingen met zich meebrengt. De Lusitano kan schoonheid, kracht en intelligentie combineren en zal voor vele jaren van gebruik zorgen.

De Lusitano is een uniek paardenras, dat sterk, elegant en snel is. Het is een betrouwbare, gehoorzame en vastberaden partner, waarmee je veel plezier kunt hebben. Het krachtige uiterlijk en de stijlvolle bewegingen maken het bovendien een mooi gezicht in de arena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *