TopDierenwinkels

Grootte

De Knabstrupper is een middelgrote dekhengst. De hoogte kan variëren tussen de 148 en 155 cm, maar ze groeien meestal tot ongeveer 138 cm. Het ras is gebouwd als een atleet, met een stevige bottenstructuur, een gewelfde nek, een diepe en brede borstkas en een lange rug. De knieën zijn lang, maar hebben geen ontlastingsknobbels. De poten zijn vunt en sterk, met voldoende lengte om een optimale verdeling te geven en de bewegingen te ondersteunen.

Vacht

De kleur van de knabstrupper is meestal ‘silver dapple’, wat betekent dat het bruin of zwart is, met witte aderen op de flanken en de loopbenen. Een andere variant die vaak voorkomt is ‘black pearl’, wat simpelweg een zwarte vacht is. Er is ook een ‘Grullo’ kleur die overeenkomt met de paarden waarvan de vacht lichtbruin is met donkerbruine aderen.

Karakter

De Knabstruppers zijn rustige dieren die algemeen als zeer tam beschouwd worden. Door hun redelijke rustige, maar elegante verschijning, hebben ze gewonnen aan populariteit in de showring. De Knabstruppers zijn trouw en intelligent, waardoor ze zich makkelijk laten opleiden. Vooral op het gebied van western rijden zijn deze paarden goed getraind. Ze hebben een kalm, lankmoeilijk en vlot tempo.

Oorsprong

De knabstrupper is afkomstig van Denemarken en is het resultaat van een kruising van native Deense paarden met Engelse hengsten. In de 19e eeuw stuurde koning Frederik VII van Denemarken enkele paarden naar Duitsland, waar ze werden gefokt met andere vooraanstaande paarden. Het resultaat was een zwart veulen met witte aftekeningen dat “Knabstrup” genoemd werd. Na meer kruisingen met Engelse hengsten ontstond er een nieuw ras: de Knabstrupper.

Levensverwachting

De levensverwachting van de Knabstrupper is vaak tussen de 20 en 25 jaar, wat vrij hoog is voor een paard. Als Ze goed verzorgd worden, worden ze ook ouder. De gezondheid en conditie van het paard is degene die een grote invloed heeft op de levensverwachting. Van nature zijn Knabstruppers vrij gezond, maar er zijn ook enkele gezondheidsproblemen waarvoor extra aandacht nodig is. Als de bedrijfsvoering van de Knabstrupper optimaal is, is de kans groot dat ze een lang leven hebben.

De knabstrupper is middelgrote dekhengst, met een zilveren dapple vacht, goed karakter en een lengte levensduur. Door hun rustige, maar elegante verschijning hebben ze gewonnen aan populariteit in de showring. De Knabstrupper heeft een goed karakter, is intelligent en kan gemakkelijk getraind worden. Omdat ze afstammen van een kruising van een native deense paard en Engelse hengsten, hebben ze een levensverwachting van tussen de 20 en 25 jaar. Met goede verzorging hebben knabstruppers zelfs nog langer een leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *