TopDierenwinkels

Oorspronkelijkheid

De Hannoveraan is een Duits paardenras dat al meer dan 400 jaar bestaat. Het ras is vernoemd naar Hannover, een district dat ligt in het hart van Noord-Duitsland. Het ras wordt vrijwel alleen gebruikt voor de fokkerij en is daarom gezegend met uitzonderlijk aantrekkelijke eigenschappen. De Hannoveraan is sympathiek en gehoorzaam, waardoor ze ideaal zijn voor mennerijen.

Vacht & Grootte

De Hannoveraan viertalig paarden zijn robuust en vertonen afhankelijk van hun leeftijd verschillende kleuren. De meest voorkomende kleurslag is donkerbruin, maar de kleur kan ook zwart, schimmel of vos zijn. De Hannoveraan heeft een lange hals, brede schouders, een sterke rug en een robuust lichaam. Ze zijn tussen de 15 en 17 handen hoog, wat staat voor een schofthoogte tussen 1,52 en 1,77 meter.

Karakter & Gedrag

De Hannoveraan is zeer intelligent, gevoelig, loyaal en een echte pleaser. Van nature zijn ze vrij lichtvoetig en uitstekend geschikt om mee te springen. Ze hebben daarnaast ook de capaciteit om andere disciplines zoals dressuur, Western Pleasure, Working Cowboy of Carriage Driving, te volbrengen. De Hannoveraan is rustig, brave en betrouwbaar.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Hannoveraan is 25 tot 30 jaar. Ze zijn gevoeliger voor bepaalde ziektes dan andere paardenrassen en hebben dan ook extra verzorging nodig. Een goed dieet, regelmatige vaccinaties en regelmatig onderhoud van de hoeven en tanden zijn essentieel om de Hannoveraan gezond en gelukkig te houden.

Samenvatting

De Hannoveraan is een Duits paardenras dat al vier eeuwen oud is. Ze zijn 15 tot 17 handen hoog en tonen afhankelijk van hun leeftijd verschillende kleuren. Hannoveraan viertalige paarden zijn intelligent, gevoelig, loyaal en geweldig om mee te springen. Ze zijn ook betrouwbaar en rustig, dus uitstekend geschikt voor dressuur. De gemiddelde levensverwachting is 25 tot 30 jaar, maar ze moeten goed verzorgd worden om zo lang mogelijk gezond en gelukkig te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *