TopDierenwinkels

Grootte

De Gypsy Vanner is een middelgroot paardenras dat veelal wordt aangeduid als ‘shires’ of ‘kleine vaderen’. Ze variëren meestal tussen de 14.2 en 16 handen hoog, waarbij twee handen hoger is dan 148 centimeter. Ze kunnen echter tot meer dan 16 handen hoog worden. Peervormige vaders zijn opvallend stevig en stevig, terwijl de vrouwtjes misschien wat zachter en lenig zijn. Hoewel ze een groter hoofd hebben dan andere paarden, is het grootste deel van hun uiterlijk heel verschillend van andere paardenrassen. Hun kop heeft meestal een gorillavorm met een brede brug en een zachte, diepe jukbeenderen. Ook de manen en staarten zijn breed en pluizig, de slanke benen zijn strak, stevig en sterk genoeg om het paard te dragen.

Vacht

De vacht van de Gypsy Vanner is kort en dik en de afdruk is meestal bruin, bruin-zwart, donkerbruin of mahonie-kleurig. De manen en staarten hebben meestal lange, wollige haren en het paard heeft meestal een witte of lichtere benen, staart en manen, wat hem een exotisch uiterlijk geeft. Er zijn ook zilvervos-paarden met zilverachtige manen en staarten. Deze paarden zijn kleiner dan de standaardvaders, maar hebben dezelfde trekken.

Karakter

Gypsy Vansers zijn paarden met karakter. Ze zijn aanhankelijk en intelligent en vinden het leuk om in het middelpunt van de aandacht te staan. Ze zijn vriendelijk en liefdevol, wat hen tot een geweldige partner voor het rijden en de africhting maakt. Ze hebben veel kracht en energie, waardoor ze vaak overal mee naartoe gaan en het lijkt alsof ze niet moe kunnen worden. Gypsy Vansers zijn ook erg bedrijvig en geïnteresseerd in hetgeen er om hen heen gebeurt en ze zijn vrij gemakkelijk te trainen. Ze zijn ook zeer trouw aan hun eigenaar en zal doen wat hij zegt.

Oorsprong

De oorsprong van de Gypsy Vanner is onduidelijk, maar het is heel waarschijnlijk dat het ras voortkomt uit Engelse Shire- of Voshaar-paarden. Wat bekend is, is dat deze paarden hebben eeuwenlang voorgesteld als het belangrijkste transportmiddel voor Gypsy’s, dat een reizend nomadisch volk uit het Verenigd Koninkrijk is. De Gypsy’s fokten deze paarden voor trekken, veelal met veel vacht, die elke dag door de straten ploegen. Door de jaren heen ontwikkelde deze paarden een speciale trekkarakteristiek die ze geschikt maakte voor hen om amper moe te worden.

Leesverwachting

Gypsy Vansers hebben net als alle andere paardenrassen een verschillende levensverwachting. De meeste Gypsy Vansers kunnen ongeveer 25 jaar oud worden, afhankelijk van hun levensstijl en voedsel. Hoewel er gevallen zijn van Gypsy Vansers die meer dan 30 jaar leefden, is het niet ongebruikelijk dat hun levensduur korter is. Goed gezondheid en verzorging zijn dus cruciaal voor het leven van het paard.

Gypsy Vansers zijn ontzettend populair, zeker vanwege hun unieke trekken en aantrekkelijke uiterlijk. Ze hebben veel kracht en energie, waardoor ze een geweldige partner voor het rijden en de africhting kunnen zijn. Hun lange levensduur maakt ze ook uiterst betrouwbaar als je een trouwe partner wilt voor lange tijd. Of je ze nu als je partner bij het rijden of alleen om te genieten van hun mooie uiterlijk, Gypsy Vansers zijn perfect voor elke soort eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *