TopDierenwinkels

Oorsprong

De Falabella is afkomstig uit Argentinië en de naam is afgeleid van de familie “de Falabella”, die sinds de jaren 1860 bezig was met het fokken van het kleine paardenras. In principes komt het paardenras voort uit dwerg gekruiste Criolla paarden en wordt soms ook nog verbonden met Shetland Pony’s of mini Peruvian Pasos. Het paardenras is sinds 1868 kenbaar geworden, maar sinds de jaren 2000 is de Falabella erkend als apart en officieel paardenras.

Grootte

De Falabella heeft standaard een maximale schofthoogte van 85 centimeter. Het paardenras heeft een kleiner en slanker lichaam dan een Shetland Pony. Volwassen Falabella’s wegen gemiddeld zo’n 40 kilogram en de stokmaat is ongeveer 80 centimeter. Deze paarden zijn ook krachtiger en slanker dan de Shetland Pony. De Falabellas zijn sterk genoeg om zelfstandig te draven en mee te gaan met de grote paarden in een koets.

Vacht

De vacht van de Falabella is meestal kort met speelse, in het oog springende gelaatsuitdrukkingen en een blij, energiek karakter. Ze hebben een uitstekende, paarse pigmentatie in het gezicht, inclusief een donkere stippen neus, uitgesproken kaken en verschillende kleurschakeringen op de merrie. Er zijn meerdere kleuren uit de Falabella populatie, waaronder bay, black, chestnut, roan, grijs, musicaal grijs, groen en wit.

Karakter & Training

De Falabella paarden zijn intelligent en rustig van karakter en zijn gemakkelijk op te voeden. Ze hebben een prettige omgang met mensen en zijn geliefd als gezelschapspaard. Falabellas zijn energiek en hebben behoefte aan dagelijkse oefening. Als je met je paard wilt wandelen, dansen of zelfs springen, zijn deze paarden erg liefdevol en dat maakt ze tot een waardevolle, professionele en gezinspartner. Met hun intelligentie en vriendelijke aard is het vermogen om te leren erg snel en gemakkelijk, dus de Falabella is een leuke trainingspartner.

Levensverwachting

Falabellas hebben een verhoogd levensverwachting en kunnen gemiddeld 30 jaar oud worden met goede zorg. Een groeiende populatie van deze kleine paarden wordt gezien als een steeds meer gewilde keuze voor gezinsleden. Falabellas hebben ook het temperament om met mensen om te gaan, waardoor ze een gewilde keuze zijn voor gezinnen met kinderen. Met de juiste zorg kunnen de Falabellas gemakkelijk tien jaar oud worden en kan hun levensverwachting oplopen tot veertig jaar!

Conclusie

De Falabella is een klein, energiek paardenras, afkomstig uit Argentinië. Ze hebben een kleiner lichaam dan een Shetland Pony en kunnen een maximale schofthoogte van 85 centimeter hebben. Ze hebben een uitstekende, paarse pigmentatie in het gezicht, variërend van bay, black, chestnut, roan, grijs, musicaal grijs, groen en wit. Falabellas zijn sterk genoeg om zelfstandig te draven en zijn intelligent en rustig van karakter. Als je met je paard wilt wandelen, dansen of zelfs springen, zijn deze paarden erg liefdevol en dat maakt ze tot een waardevolle, professionele en gezinspartner. Met de juiste zorg kunnen de Falabellas gemakkelijk tien jaar oud worden en kan hun levensverwachting oplopen tot veertig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *