TopDierenwinkels

Oorsprong en Grootte

De oorsprong van het Engels Volbloed ligt bij Engelse jachtruiters die wilden jagen op groot wild, zoals herten. Zij kruisten hun raspaarden met een paar verschillende rassen om een soort te krijgen dat sterk, lichtvoetig en buigzaam was, en het Engels Volbloed ras is daar het resultaat van.
Het Engels Volbloed is een bijzonder sterk ras, dat ongeveer 16 tot 17 handen hoog is, wat ongeveer 1,60 tot 1,70 meter betekent. Het is gespierd, met een zeer sterk rugframe.

Vacht en Karakter

Het dier heeft een lichte vacht variërend van lichtbruin tot donkerbruin. Sommige exemplaren hebben een witte vlek op hun borst. Hetzelfde geldt voor zwarte vlekken op sommige paarden. Het Engels Volbloed is een bekwaam, wendbaar en bedaard ras. Ze zijn sterk, worden makkelijk trainbaar en kunnen veel taken aan, zoals lopen, pronken, springen, race en dressuur. Ze worden gezien als de koning van de springpaarden.

Levensverwachting

Engels Volbloeden hebben een relatief lange levensduur en leven gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar. De meeste paarden sterven echter door ouderdom en dus het lichaam van het paard uitgroeien. Verder hebben Engels Volbloeden de neiging om gezond te blijven als ze goed verzorgd zijn, met een goed dieet, oefening en behandeling van eventuele ziektes. Engelse Volbloeden kunnen ook genieten van een vrij actief leven als ze goed verzorgd worden.

Conclusie

Het Engels Volbloed is een bijzonder sterk ras, wat gemakkelijk trainbaar en wendbaar is. Ze kunnen veel taken aan, zoals lopen, pronken, springen, race en dressuur en worden gezien als de koning van de springpaarden. Ze hebben een lange levensverwachting en leven gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar als ze goed verzorgd worden, met een goed dieet, oefening en behandeling van eventuele ziektes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *