TopDierenwinkels

Oorsprong

De Criollo is een paardenras dat is ontstaan ​​in Afrika en vervolgens naar Zuid-Amerika, waar het werd geïntroduceerd door Portugees-Spaanse kolonisten. In eerste instantie was het een opgewaardeerde versie van de berwinse paard die wandelde de bossen van Zuid-Amerika. Het kruisten van deze paarden met Europees bloed resulteerde uiteindelijk in het paardenras, dat vandaag bekend staat als Criollo. Vandaag de dag is Criollo bekend geworden overal in Zuid-Amerika en wordt algemeen beschouwd als het nationaal ras van Argentinië.

Uiterlijk

De Criollo is een paard van medium maat, met een schouderhoogte van 135-145 centimeter. Ze hebben vaak een korte nek, krachtige schouders en een sterke rug. Ze hebben ook een gemiddeld, atletisch lichaam. Hun vachtkleur is meestal bruin of gruis, maar ze kunnen ook veel andere kleuren hebben, zoals schimmel, rood, vos en wit.

Karakter

Criollo’s staan ​​bekend om hun uitstekende karakter. Ze zijn rustig, vriendelijk, liefdevol en onderdanig. Ze hebben een zeer sterk zelfbehoud en zijn zeer getraind en ervaren in het oefenen van hun vaardigheden. Ze kunnen ook goed gaan met andere paarden en zijn alert op mensen.

Levensstijl

De Criollo is een werkpaard en is geschikt voor een aantal taken, waaronder berijden, trekwerk, show- en veulen-gebruik. Ze zijn ook zeer geschikt voor de western- en vaardighedensport. Ze zijn zeer intelligent en worden gebruikt door veel landen voor politiepaarden, ranchwerk en militaire elfstedentochten. Ze hebben ook hun weg gevonden naar verschillende exhibitionele evenementen, waaronder parades, rodeo’s en haltertoernooien.

Levensverwachting

Criollos hebben een gemiddelde levensverwachting van 25 tot 30 jaar. Hoewel het paard hard kan werken, is het belangrijk voor ze om voldoende rust te krijgen. Het verstrekken van een gezonde voeding en een schoner omgeving, evenals voldoende beweging en afleiding, kunnen helpen om hun levensverwachting te verhogen. Daarnaast hebben ze een hoge tolerantie voor droogte, hitte en kou en kunnen ze gemakkelijk aanpassen aan verschillende klimaatomstandigheden.

Conclusie

De Criollo is een paardenras dat over de hele wereld is toegewijd aan zijn wederkerende eigenschappen, die gewaardeerd worden door veel ruiters vanwege hun stabiele temperament, krachtige bouw en hardwerkende aard. Deze paarden hebben een gemiddelde levensverwachting van 25-30 jaar en hebben voldoende rust en voedsel nodig om in topconditie te blijven. Hoewel Criollos voornamelijk dienen als werkpaarden, zijn hun natuurlijke kwaliteiten nu geïntegreerd in veel western- en veulenspoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *